У залі засідань міської ради відбувся 1-й тур жеребкування по визначенню учасників Програми «Муніципальне житло м. Вінниці» та розподілу майбутніх квартир у муніципальному будинку по вулиці П.Запорожця. Цього дня 45 учасників дізналися номери своїх майбутніх квартир у першому пусковому комплексі, поверх та площу житла.

Вже вісім років у Вінниці діє Програма «Муніципальне житло». Вона дає можливість вінничанам купувати квартири за ціною, нижчою від ринкової. За період дії Програми в місті вже побудовано шість муніципальних багатоповерхівок, у яких є більше 600 квартир, де проживає майже дві тисячі вінничан. На даний час будується сьомий будинок програми по вулиці Петра Запорожця, 4. Він буде складатись з двох пускових комплексів.

«Муніципальне житло – це вже бренд, у якому поєднуються два основних критерії, які люди очікують від своєї майбутньої оселі: якість та ціна. Ми намагалися зробити все для того, щоб контролювати всі етапи будівництва. Тому запевняю, що ціна, яка запропонована, з огляду на якість є абсолютно безпрецедентною. Відкрите жеребкування – це той єдиний шлях, який робить процес прозорим та зрозумілим», - сказав заступник міського голови Владислав Скальський.

 Владислав Скальський

Цього року у розподілі житла в муніципальних будинках відбулися певні зміни. Раніше учасників програми було стільки, скільки й квартир, і вони брали участь у жеребкуванні по визначенню лише поверховості.

Цього разу процедура дещо змінилась. Заявки мали можливість подати всі бажаючі. В результаті придбати квартири у першому пусковому комплексі виявилось більше ніж квартир. Тому, спершу відбулось жеребкування, яке визначило, хто стане учасником програми, а після цього – ще одне, під час якого вже майбутні власники вже дізнавались на якому поверсі буде розміщене їхнє житло.

У муніципальному будинку по вул. П. Запорожця вже розподілено 45 квартир

Сьогодні під час жеребкування розподілялись квартири у першому пусковому комплексі: 13 однокімнатних, 27 двокімнатних та 5 трикімнатних. На придбання однокімнатних квартир претендував 51 зареєстрований на жеребкування вінничанин. В результаті жеребкування залишилось 38 бажаючих. Вони братимуть участь у додатковому жеребкуванні щодо визначення учасників програми на придбання 13 однокімнатних квартир у другому пусковому комплексі. Процедура жеребкування відбудеться до 18 грудня 2016 року, про що учасники будуть повідомлені офіційними листами.

У муніципальному будинку по вул. П. Запорожця вже розподілено 45 квартир

Придбати 27 двокімнатних квартир виявив бажання 41 зареєстрований на жеребкування вінничанин. В результаті жеребкування 14 людям не вистачило квартир у першому пусковому комплексі. Всі вони автоматично переходять у другий етап і братимуть участь в жеребкуванні по визначенні конкретних номерів квартир у другому пусковому комплексі. Трикімнатних квартир вистачило усім.

У муніципальному будинку по вул. П. Запорожця вже розподілено 45 квартир

На сьогодні будівництво першого пускового комплексу триває. Наразі зведено 5 поверхів, здати цей будинок планується у ІV кварталі 2017 року.



Переглядів: 5871
Поширень: 0