1 грудня у залі міської ради відзначили волонтерів та керівників підприємств, які активно допомагають нашим військовим у зоні АТО. Їм вручили грамоти, подяки та премії.

Щороку 5 грудня у світі відзначається Міжнародний день волонтерів. З цієї нагоди міський голова Сергій Моргунов дякував вінничанам, які займаються благодійною діяльністю.

«До подій 2013 року мабуть не всі до кінця розуміли що таке волонтерство, що собою представляє ця діяльність. Саме після Революції Гідності, подій на сході України, війни з Росією, волонтерський рух набув зовсім іншого змісту. На початку військових подій на Сході, коли наша армія була слабкою та незабезпеченою, саме волонтери найбільше допомагали нашим Збройними Силами. Також дуже важливо, що на Сході наші захисники дуже чекають волонтерів – людей, які вболівають за них. Я вдячний волонтерам, які, ризикуючи власним життям, ціною своїх матеріальних статків, об’єднуються і виконують величезну і дуже важливу роботу. Цю роботу цінують хлопці на Сході, і, якщо говорити про вінничан, то вони одні з тих, хто найактивніше допомагає захисникам, – каже Сергій Моргунов. – Символічно, що саме 1 грудня 1991 року у нас в країні був проведений референдум щодо визначення майбутньої долі України, повністю було підтримано незалежність нашої держави. Минуло вже 25 років і ми бачимо, які виклики принесла новітня історія. Але лише завдяки об’єднанню зусиль для відбудови держави і роботи кожного на своєму місці з любов’ю до України, у нас все вийде. Я впевнений, що наша країна поверне території, які були анексовані і захоплені ворогом, переможе в цій нелегкій боротьбі та стане успішною країною».



Переглядів: 3008
Поширень: 0