8 грудня у міській раді відбулась зустріч керівництва міста з ліквідаторами аварії на ЧАЕС. На ній йшлося про забезпечення безкоштовними ліками людей цієї категорії, ремонт квартир вдовам, одноразову матеріальну допомогу. На ці цілі у 2016 році було виділено близько мільйону гривень. Також під час зустрічі йшлось про майбутню реконструкцію меморіального комплексу Чорнобильській трагедії.

У цьому році відзначається 30-та річниця трагедії на Чорнобильській атомній станції. З цієї нагоди у місті відбувся ряд заходів. Також, для визначення потреб «чорнобильців» проходять зустрічі керівництва міста з представниками громадських організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Одна з них відбулась сьогодні. Під час наради ліквідатори піднімали ряд важливих для них питань. Зокрема, виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову. Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що в 2016 році для цих цілей було виділено п’ять таких ділянок. Робота в цьому напрямку вестиметься й надалі.

Ліквідатором аварії на ЧАЕС в цьому році під індивідуальну забудову було виділено п’ять земельних ділянок

Також йшлось про ремонт квартир вдовам ліквідаторів. «У 2016 році чотирьом вдовам ліквідаторів було проведено ремонт на загальну суму 196 тисяч гривень. До речі, за п’ять років зроблено ремонти житла 26 вдовам на 784 тисячі гривень», – каже міський голова Сергій Моргунов. Як зазначила директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова, черг на такі ремонти немає і їх проводять по заявкам. На наступний рік вже отримано три заявки.

Ліквідатором аварії на ЧАЕС в цьому році під індивідуальну забудову було виділено п’ять земельних ділянок

3.JPGЩодо видатків з міського бюджету для забезпечення безкоштовними ліками людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, то в цьому році ця сума склала 600 тисяч гривень. Також надана одноразова матеріальна допомога в розмірі 50 % від мінімальної заробітної плати (вдовам) померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською трагедією – 251 вдові по 689 гривень на загальну суму 173 тисячі гривень.

Ліквідатором аварії на ЧАЕС в цьому році під індивідуальну забудову було виділено п’ять земельних ділянок

Жваве обговорення викликала майбутня реконструкція меморіального комплексу Чорнобильській трагедії біля Центрального автовокзалу. Було вирішено допрацювати це питання, щоб врахувати побажання представників різних громадських організацій ліквідаторів аварій на ЧАЕС.



Переглядів: 2986
Поширень: 0