Днями офіційна делегація Вінницької області в рамках Протоколу про наміри відвідала з робочим візитом Ліберецький край Чеської Республіки з метою обміну досвідом та поглиблення співробітництва у сфері охорони здоров’я, соціального захисту та лісового господарства.

До складу делегації ввійшли: директор Департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Людмила Грабович, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна, заступник директора Департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Олена Житанська, генеральний директор Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства „Віноблагроліс” Анатолій Іванець, директор „Подільського зоопарку“ Євген Ткачик.

Вінницькі чиновники обговорили перспективи співробітництва з чеськими колегами

Група соціальної політики та охорони здоров'я у складі Директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Н.Заболотної, Директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Л.Грабович, та заступника директора Департаменту охорони здоров'я О. Житанської, відвідала чимало інституцій, зокрема Ліберецьку обласну клінічну лікарню, де директор лікарні Лудєк Нечесани ознайомив їх з роботою лікарні, а саме травматологічним відділенням, геліпортом, онкологічним відділенням та центром управління швидкої допомоги, а також вище медичне училище, де в ході зустрічі директор Яна Урбанова презентувала діяльність закладу та систему підготовки медичних сестер. Делегація мала змогу ознайомитися з теоретичною та практичною складовою занять та поспілкуватися з студентами.

Вінницькі чиновники обговорили перспективи співробітництва з чеськими колегами

В рамках програми делегація зустрілась з завідуючою хосписа «Святої Здіслави» Тетяною Яноушковою та ознайомилась з роботою закладу. Спеціалізований медичний заклад, будівництво якого фінансувалося з фондів ЄС займається доглядом за невиліковно хворими пацієнтами. У хосписі, створення якого обійшлося майже в 109 мільйонів крон (більше 4 млн євро) налічується 28 койко-місць, а також надається допомога сім'ям з невиліковними пацієнтами на дому.

Група лісового господарства в складі генерального директора Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства „Віноблагроліс” А. Іванця та директора „Подільського зоопарку“ Є. Ткачика зустрілися з директором зоопарку м. Ліберець Давідом Неєдло. В ході зустрічі директор презентував діяльність зоопарку та ознайомив українських колег з його господарською частиною. Ліберецький зоопарк є найстарішим зоопарком Чехії і займає площу розміром в 14 гектарів та налічує близько 160 видів тварин. Зоопарк в Ліберці бере участь в чотирьох європейських племінних програмах EEP та є єдиним зоопарком в середній Європі, де розводять білих тигрів. Окрім зоопарку делегація відвідала військовий ареал «Ralsko», заповідник «Židlov» та лісопильний завод «Sluka».

Вінницькі чиновники обговорили перспективи співробітництва з чеськими колегами

Також в рамках візиту делегація зустрілася з гетьманом Ліберецького краю Мартіном Путою. В ході зустрічі сторони обговорили перспективні напрямки співпраці та поглиблення уже існуючих, крім того розглянули ряд організаційних питань, зокрема, майбутнє підписання угоди про співпрацю, візит делегації голів РДА Вінницької області з метою отримання практичних знань з реформи децентралізації, візит делегації фінансистів з метою перейняття досвіду та встановлення партнерських контактів.

Вінницькі чиновники обговорили перспективи співробітництва з чеськими колегами

В ході візиту делегація Вінницької області зустрілась з радником з економічних питань, тимчасовим повіреним у справах України в ЧР З. Гошовським та першим секретарем з політичних питань Лук’янчуком О. та обговорили стан україно- чеського співробітництва. Як результат, були досягнуті домовленості залучати Вінницьку область до реалізації україно-чеських програм з питань розвитку місцевого самоврядування.



Переглядів: 2942
Поширень: 0