Наступного року у Вінниці розпочнеться реалізація проекту «Розвиток велосипедної інфраструктури у місті Вінниця за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні». 18 грудня 2016 року з 10-ї до 14-ї години у приміщенні іHUB (вул.Пушкіна,11) відбудеться його презентація. Всі вінничани, які цікавляться розвитком велоінфрастуктури, можуть взяти участь в обговоренні проекту. Для цього необхідно зареєструватись за посиланням.

Проект з розвитку велосипедної інфраструктури складається з чотирьох компонентів: «Розвиток міської велоінфраструктури»; «Велосипеди в Муніципалітеті»; «Муніципальний велопрокат»; «Муніципальна велошкола та промоція».

Їх реалізація запланована до кінця 2018 року. Внесок Швейцарського бюро співробітництва в Україні у реалізацію проекту становить 290 тис. швейцарських франків (орієнтовно 7,5 млн грн).

В рамках компоненту «Розвиток міської велоінфраструктури» передбачено в тому числі встановлення близько 30 велопарковок біля бюджетних будівель (шкіл, лікарень, ЦНАПів та інших). Частина з них буде без накриття, частина – з накриттям. Реалізація даної складової проекту дозволить підвищити безпеку велосипедистів, якісне збереження велосипедів в місцях тимчасового зберігання (паркувальні майданчики в місті).

Компонент «Муніципальний велопрокат» передбачає встановлення модульних станцій для велопрокату орієнтовно на 150 паркомісць з 120 велосипедами. Переважна більшість пунктів прокату буде розташована на правому березі річки.

Ще один елемент програми – «Велосипеди в Муніципалітеті». Він передбачає закупівлю велосипедів та додаткового обладнання для працівників муніципалітету та комунальних підприємств. Дана частина проектної пропозиції дозволить працівникам муніципалітету підвищити мобільність та ефективність використання часу.

Також серед заходів проекту – створення велошколи, де всі бажаючі зможуть навчитись їздити на велосипедів та вивчити правила дорожнього руху. Програма навчання передбачає курс «Велосипедом до школи» і «Велосипедом на роботу», залучення волонтерів НГО «Вінниця Мобільна».

Під час презентації проекту буде відбуватись обговорення усіх запланованих заходів та напрацювання ідей і рішень щодо наповнення кожного з компонентів проекту.

«Процес обговорення буде проходити у форматі «світового кафе». Всі охочі зможуть висловити власне бачення та пропозиції в сфері розвитку міської велоінфраструктури. На завершення заходу запланований загальний розгляд напрацьованих кейсів та рішень з метою подальшої їх інтеграції у проект», – розповіла директор КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко.



Переглядів: 8169
Поширень: 0