В день святого Миколая народний депутат України Олексій Порошенко разом із міським головою Сергієм Моргуновим відвідали дитячий садок №77 у Вінниці, аби на власні очі побачити результат реконструкції будівлі закладу.

Цього року із державного бюджету України за сприяння Олексія Порошенка було виділено майже 7 мільйонів гривень для модернізації систем енергозбереження. Ще минулої зими температура у групах була на рівні 14-15 градусів Цельсія, тож оновлення були вкрай необхідне. Роботи тривали менше чотирьох місяців, протягом яких зробили утеплення фасаду та покриття, замінили дерев’яні вікна на пластикові і реконструювали ганки та пожежні драбини. Таким чином середню температуру у будівлі вдалося підняти до 27 градусів, при цьому зменшивши використання теплоенергії майже втричі. Тож перші морози діти зустріли в оновленому, яскравому, а головне - теплому приміщенні свого улюбленого дитсадка.

«Я задоволений реконструкцією садочка. Маленьким вінничанам та їхнім вихователям повинно бути тут зручно і затишно, наче вдома, тому подібні проекти стануть для Вінниччини не винятком, а правилом. В наших силах спільно із міською владою забезпечити комфортні умови для навчання та розвитку наших дітлахів не тільки у конкретному садочку, а по всіх закладах міста», - зазначив Олексій Порошенко.

Також гості відвідали міську клінічну лікарню №1, де була проведена реконструкція відділень анестезіології та інтенсивної терапії за кошти місцевого бюджету. Вінницькі лікарі отримали одну з кращих операційних в Україні, де можна робити надскладні відкриті операції на серці – аналоги є тільки у столиці. Це перший подібний проект у регіоні, адже обладнати таку операційну коштує близько 30 мільйонів гривень.

Олексій Порошенко перевірив результати модернізації дитсадка №77 та міської клінічної лікарні №1 у Вінниці

«Я вітаю подібні ініціативи! Вінничани повинні мати доступ до сучасної медицини та професійних лікарів не виїжджаючи з міста. Зі свого боку я буду продовжувати сприяти перетворенню Вінниці у сучасне європейське місто із розвиненою, зручною інфраструктурою»- сказав народний депутат.

Олексій Порошенко підкреслив: важливо продовжувати модернізацію соціально значимих об’єктів у місті та області. Він пообіцяв і надалі допомагати у реалізації подібних проектів.



Переглядів: 3259
Поширень: 0