Наприкінці минулого року вінницька делегація побувала в Одесі, де наразі дислокується корвет «Вінниця». Поїздка відбулась з нагоди 40 річниці з дня спуску цього корабля на воду. Військовослужбовцям вручили грамоти міського голови та премії, а також передали продукти харчування та подарунки.

Раніше корвет дислокувався у Південній військово-морській базі в смт. Новоозерному, що в Криму. Проте під час анексії Криму російські війська захопили цю базу і корвет «Вінниця» зокрема. Пізніше корабель вдалось переправили до Одеси, де він дислокується й нині. Судно обладнане системою протиповітряної, підводної та берегової оборони.

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з 40-річчям з дня його спуску на воду

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з 40-річчям з дня його спуску на воду

24 грудня делегація з Вінниці побувала на підшефному корветі, щоб привітати з Днем спуску цього судна на воду. Військовослужбовцям вручили грамоти, премії та подарунки. А також передали продукти харчування, спеціальні костюми, що захищають від проникнення вологи та є стійкими до вогню, насоси для відкачування води з судна. Прапор Вінниці вручили військово-морському ліцею, який також раніше базувався в Севастополі. Крім того, вручили примірник угоди про шефські зв’язки та співробітництво між Вінницькою міською радою і військово-морським ліцеєм.

Вінницька делегація привітала підшефний корвет з 40-річчям з дня його спуску на воду

«Корвет «Вінниця» є кузнею керуючих кадрів для військово-морського флоту нашої держави. Вони є нашою гордістю. Вінницька міська рада вже 20 років підтримує екіпаж цього корабля. Тричі на рік до моряків приїздить делегація з Вінниці у складі представників Вінницької міської ради та громади міста. Цього разу за розпорядженням міського голови делегація з Вінниці відбула до Одеси наприкінці року. Ми, які і зазвичай, привезли продукти харчування, премії та необхідне обладнання. Військовослужбовці просили передати подяку місту за постійну підтримку та особисто міському голові Сергію Моргунову та секретарю міської ради Павлу Яблонському. Будемо підтримувати корвет й надалі», – каже уповноважений Вінницького міського голови, депутат п’яти скликань міської ради Володимир Савельєв.



Переглядів: 2787
Поширень: 0