​Вже до кінця липня буде зроблено повну реконструкцію будівлі вінницького садочку № 73. Окрім комплексної термореновації закладу, капітально відремонтують всі внутрішні приміщення та зроблять благоустрій території. На час проведення робіт садочок не припинятиме роботу. Минулого року було відремонтовано половину закладу, у якій до 2015 року розміщувалась дитяча школа мистецтв «Вишенька», і дітей почали переводити групами у цю частину будівлі. Наразі розпочато заміну вікон у другій половині закладу. 2 лютого, перевірити як тривають ремонтні роботи, до садка приїздив міський голова Сергій Моргунов.

У липні минулого року в ДНЗ № 73, який розташовано по проспекту Космонавтів, 64, було розпочато реконструкцію частини приміщення. Тут раніше розміщувалася школа мистецтв «Вишенька», але після її переїзду в нову будівлю, частину приміщення дитячого садочка було вивільнено. До кінця року за кошти бюджету міста тут було проведено капітальний ремонт даху та внутрішніх кімнат, розпочато утеплення фасаду. Після початку І етапу реконструкції приміщення було вирішено провести ремонт усієї будівлі, в тому числі, комплексно провести утеплення фасаду з облицюванням. Це стосується і благоустрою території закладу – його зроблять вже після завершення усього комплексу робіт.

У садочку № 73 розпочинається реконструкція другої частини приміщення

Реконструкцію вивільненої частини будівлі завершено ще в грудні. Тут утеплено дах, зроблено перепланування, замінено всі мережі, вікна та двері, влаштовано теплу підлогу в групах, зроблено всі оздоблювальні роботи. Окрім того, проведено реконструкцію пральні та харчоблоку із забезпеченням усім необхідним обладнанням, в тому числі пароконвектоматом. Діточок, які відвідували існуючий садочок, почали переводити до відремонтованих приміщень. А у другій частині будівлі – розпочато ремонт. Наразі вже ведеться заміна старих дерев’яних вікон на металопластикові і реконструкція даху.

У садочку № 73 розпочинається реконструкція другої частини приміщення

«В повному об’ємі садочок буде зданий в липні 2017-го. Сьогодні частково діточки з існуючих груп другої частини вже переведено у реконструйоване приміщення, бо ми вже почали робити ремонтні роботи у другій частині. Після завершення усіх робіт ми вирішимо проблему черги до дитсадків цього мікрорайону», - розповідає Сергій Моргунов.

У садочку № 73 розпочинається реконструкція другої частини приміщення

Кількість вихованців садочку збільшилась поки що тільки на два десятки. Більше дітей поки що не набирають через розпочатий ремонт другої частини садка. А після завершення усього комплексу робіт малюків у садку загалом збільшиться на 140-150.

У садочку № 73 розпочинається реконструкція другої частини приміщення

У садочку № 73 розпочинається реконструкція другої частини приміщення

За словами міського голови вже в цьому році у різних мікрорайонах Вінниці заплановано здати в експлуатацію ще три нові садочки. Їх минулого року почали будувати інвестори відповідно до укладених з містом інвестиційних угод. Перший садочок з’явиться в мікрорайоні Тяжилів по вулиці М.Шимка, другий – на Старому місті по Покришкіна, третій – у мікрорайоні «Академічний». Загалом, у 2017 році планується відкрити 30 груп та додатково влаштувати 900 дітей. Крім того, в нові садки буде набрано персонал – 179,3 ставки. У бюджеті міста на комплектування цих закладів необхідним обладнанням та інвентарем передбачено видатки в розмірі понад 10 млн грн.



Переглядів: 5443
Поширень: 0