Святкові новорічні дні якось непомітно змінилися буднями, а затим обстрілами Авдіївки і  18 українськими воїнами, життя яких  обірвалось, тому що вони віддали себе повністю у війні за нашу свободу та  незалежність. І тепер відповідальність кожного з нас довести, що ми побудуємо країну, варту усіх наших жертв. І насамперед наша вдячність людям, які беруть в цей час на себе  відповідальність  за країну, край, місто, вулицю, за земляків, друзів, а часто  за взагалі незнайомих їм людей. Тому що вони – громадяни, яким небайдуже. 

Вітя з Калинівки. Так склалось, що подивовані й розчулені дорослі навіть забулись спитати прізвище першокласника, який  прийшов не з порожніми руками на площу, де вінничани збирали вантаж для АТО. А Вітя зворушив усіх, адже передав для АТО  свої  нащедровані гроші.

 Вітя з Калинівки

Олексій Хникін. Син знаменитого олімпійського призера  Павла Хникіна обіцяє стати новою зіркою вінницького спорту. З міжнародного  турніру в  Польщі він привіз відразу  чотири золотих медалі: на дистанціях 50 та 100 метрів «кролем» і «батерфляєм».  Окрім цього, Олексій ще отримав «срібло» за виступ у командній естафеті 4х50 метрів комбінованого і змішаного плавання.

Олексій Хникін 

Володимир Гройсман.  Якщо торік на ремонт  доріг у Вінницькій області з держбюджету виділили більше 300 мільйонів гривень, то цьогоріч сума може стати більшою на порядок, адже прем’єр-міністр анонсував як пріоритетну масштабну реконструкцію магістралі, що йде через Вінницю: Львів – Тернoпіль – Хмельницький – Вінниця – Умaнь – Oдесa, щo має пoкрaщити  трaнзитні мoжливoсті крaїни. Відтак Володимир  Гройсман доручив профільним управлінням підготуватися до реконструкції доріг до 1 квітня цього року – на той час «мають бути готові тендери, гроші, закупки».

Володимир Гройсман 

Також нa викoнaння дoручення прем’єр-міністрa Укрaїни уряд схвалив  законопроект про присвоєння статусу учасника бойових дій   учaсникам Ревoлюції гіднoсті.

Володимир Маліцький і Анатолій Слівінський.  Ці волонтери відвезли  перший в цьому році  вантаж від вінничан на передову 3 січня. Зокрема, спеціально до свят близько 200 кілограмів вареників  наліпила релігійна громада із Немирова. Для  "Грузинського національного легіону" привезли навіть шашлик, а ще  вітальні листівки від  учнів Сеферівської школи Барського району.

Волонтери 

Анатолій Слівінський

«Віддaєм грузинaм мaлюнки, a в них очі стaють круглі...!!! Рaдість просто не стримують!!! – розповів після повернення Володимир Маліцький. - Діти вмудрились ще й нaписи зробити грузинською мовою!!!»

 Володимир Маліцький 

Учні гуртку авіа- та ракетомоделювання могилів-подільської СШ №4. Юні коструктори передали  прикордонникам, які служать в зоні АТО, власноруч сконструйований безпілотний літальний пристрій – гексокоптер. Ще один безпілотник, але вже прикордонникам  Могилів-Подільського загону, подарував губернатор Валерій Коровій.

 Учні гуртку авіа- та ракетомоделювання могилів-подільської СШ №4

Світлана Ярова. Наймолодший депутат Вінницької міської ради  стала учасницею програми уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу".  Всього від нашої країни  учасниками програми Ship for World Youth Leaders Program стали 12 молодих українців.  З 16 січня до 4 березня 2017 року вони  предстaвлятимуть нaшу держaву тa нaлaгоджувaтимуть зв'язки з молодими лідерaми з інших крaїн світу.

Світлана Ярова 

«Вперше зa 29 років зaпросили до учaсті у прогрaмі Укрaїну, тому в нaс дуже вaжливa місія  відновити реноме нaшої крaїни, бо до цього нaш континент у проекті предстaвлялa Росія. Тому в оргaнізaторів і учaсників проекту є вже суб'єктивнa думкa про Укрaїну. Ми веземо із собою відповідні тренінги, семінaри, меседжі і презентaції, щоб розповісти про нaшу історію. Де Укрaїнa розтaшовaнa нa кaрті світу, уже всі знaють, aле зaлишилося пояснити, якою вонa є нaспрaвді, як бaгaто реформ у нaс відбувaється. Ми хочемо, щоб Укрaїну побaчили відкритою для світу» - розповілa Світлaнa Яровa.

 Світлана Ярова

Ольга Явдик-Ткачук. Музикант і  дзвонар  Спасо-Преображенського  кафедрального собору фантастично зіграла на дзвонах  «Щедрик».

 Людмила Бобровська.  Вінничанка стала ще одним волонтером, відзначеним  на державному рівні: указом Президента Петро  Порошенко нагородив її орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Людмила Бобровська 

Олександр Шемет.  Головний  Дід Мороз Вінниці та всія України цьогоріч віднайшов час для провідин  дітей, які з  різних причин не могли самі побувати в  його «Новорічній Резиденції».

 Олександр Шемет

Ірина Шкарапута.   Вінничанка стала чемпіонкою України з пауерліфтингу  у класичному жимі лежачи. Її наступна мета тепер  - увійти в трійку кращих спортсменок чемпіонату світу.

Ірина Шкарапута 

Олександр Вірник. Керівник  порталу "Моя Вінниця" розробив з командою і запустив онлайн-сервіс контролю комунальних витрат у багатоповерхівках Bldng.info. Порівнявши витрати схожих будинків, містяни можуть тепер наочно побачити, що саме слід зробити для економії  ресурсів, і як наслідок – зекономити кошти на оплаті комуналки.

Олександр Вірник 

СШ  №18. Колектив школи зібрав  подарунки для дітей з малозабезпечених сімей і провів  у Новорічній резиденції «День світлих вчинків».

СШ №18 

Олександр Царевський,  співголова  ГО «Вінниця мобільна»  і організатор традиційного «Велопараду Дідів Морозів». Цьогоріч велофани не тільки проїхались містом, а й завітали до дітей  інтернату «Гніздечко» з подарунками, збір яких організувала Наталя Сіденко.

Олександр Царевський

велопробіг 

Джойс Коба.  Вінничанка  посіла друге місце на  змаганнях «Різдвяні старти» в  Києві, де вже традиційно участь  брали лише найсильніші легкоатлети України – переможці та призери чемпіонатів Європи, світу і Олімпійських ігор.

Джойс Коба

Вихованка  обласної СДЮСШОР з легкої атлетики  посіла друге місце серед жінок в бігу на 400 метрів.

Колектив «Етномайстерня Коло». Розважили та посміхнули багатьох вінничан різдвяним флешмобом у тролейбусі.

 Олена  Мостіпан і Влад Шевченко. Вони ж команда КВК "Моя проВіннція", переможці  чемпіонату міста-2016, одна з найперспективніших команд міста. Цього разу  вони відзначились  пародією на пісню «Велік»  реп-гурту "Гриби". 

Роман Лановий  та Дмитро Кривий. Студенти  Вінницького національно технічного університету увійшли в десятку кращих винахідників 2016 року. Їх відзначили за розробки «Розумні» кросівки» та «Робот-нянька».

Роман Лановий  та Дмитро Кривий 

Небайдужі жмеринчани, які відгукнувшись  на флешмоб, вийшли з лопатами прибирати сніг. Тож доки у Вінниці городяни нарікали на сніговий коллапс, в Жмеринці центр міста відчистили ще зранку.

Небайдужі жмеринчани 

Небайдужі жмеринчани

Учні Щучинецької школи Жмеринського району. Зі своїми ручними роботами школярі відвідали атовців у вінницькому госпіталі, подарувавши пораненим бійцям  святковий настрій.

Учні Щучинецької школи Жмеринського району 

Капелан  і волонтер  Анатолій Кузнєцов. Священик отримав грамоту від Командування Повітряних Сил Збройних Сил України за  «сумлінне служіння українському народові, активну громадську позицію та надання волонтерської допомоги». До речі,  в лютому він теж одним з перших повіз вантаж на передову, в т.ч. одних тільки вареників 70 відер, які ліпили школярі  Михайлівських та Гуменських шкіл разом з  батьками.

 Капелан  і волонтер  Анатолій Кузнєцов

Роман Зінчук.  Патрульний з Вінниці здобув «золото» на відкритому обласному турнірі з рукопашного бою . Можливо, його техніка не з найвидовищніших, проте протистояти йому не зміг ніхто.

Школярі Калинівського району.  У рамках  акції «Діти Калинівщини – дітям Донбасу»   зібрали  та передали  у дитячі будинки на території АТО вантаж   різних смаколиків,  теплого одягу та   іграшок.

Школярі Калинівського району 

Лариса Білозір,  Андрій Грачов, Олена Бесараба та Роман Недзельський. Спільними зусиллями організували поїздки, святковий настрій і солодкі подарунки для  дітей бійців АТО на головну ялинку країни в  Палаці Україна.

 Лариса Білозір,  Андрій Грачов, Олена Бесараба та Роман Недзельський

Тетяна Кравчук, лідер  студентського руху “СОВА”. Організатор живого ланцюга єдності через Південний Буг  з нагоди  Дня Соборності України.

Тетяна Кравчук 

«Міс Вінниця 2016» Дарія Поліщук. Започаткувала парад Снігурок  у Новорічній Резиденції Діда Мороза.

 "Міс Вінниця 2016" Дарія Поліщук

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон та в.о. голови профільного парламентського комітету Олександр Домбровський.  Автори  презентованого в уряді проекту Енергетичної стратегії України до 2035 року.

 Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон та в.о. голови профільного парламентського комітету Олександр Домбровський

Народні депутати Микола Кучер, Петро Юрчишин, голова Тростянецької райдержадміністрації Леонід Лобань. Разом зі співачкою Оксаною Білозір подолали біля  3000 км, щоб привітати  з Новим роком бійців-вінничан, що служать у 14-тій, 72-ій, 93-тій окремих механізованих бригадах та 17-тій окремій танковій бригаді. Окрім допомоги та концертів депутати порадували розвідників обіцяним раніше позашляховиком «Mitsubishi».

 Народні депутати Микола Кучер, Петро Юрчишин, голова Тростянецької райдержадміністрації Леонід Лобань

Аріна Кантоністова. Журналістка стала одним з ініціаторів руху проти побутового шахрайства на Вінниччині. А наскільки воно поширене, свідчить хоча б те, що дівчина вже зазнала нападу жебрацької мафії.

 Аріна Кантоністова

 рух проти побутового шахрайства

Людмила Станіславенко. Одна з вінницький фей волонтерського руху  разом з Оленою Павловою  завезли допомогу й мешканцям собачого притулку  «Планета». Сьогодні притулок потребує  будматеріалів та продуктів, а найголовніше – людської живої уваги  до тварин.  Якщо вважаєте можливим допомогти, номер приватівської карти притулку 5168-7555-2826-8002.

 Людмила Станіславенко

Анна Сарвіра.  Художниця, яка нині проживає в Києві та ілюструє дитячі книги сучасних українських письменників, увійшла в число  кращих ілюстраторів світу,  роботи яких були представлені на Болонському книжковому ярмарку – найбільшій ярмарці дитячої книги в світі.

 Анна Сарвіра

Малюнки Анни Сарвіри

Малюнки Анни Сарвіри

Олександр Домбровський і  Вадим Кудіяров. Депутати підтримали подарунками проведення новорічного свята для дітей з цукровим діабетом – як з  Вінниці, так і з районів області.

 новорічне свято для дітей з цукровим діабетом

Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище (директор –Олександр Дмитрик).  Заклад встановив сонячні батареї, придбані за виграний обласний грант, які забезпечують безкоштовною електроенергією серверну училища та безлімітний WI-FI. Наразі у закладі  планують впровадження й інших форм енергозберігаючих технологій.

 Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище (директор –Олександр Дмитрик)

Юрко Юрчак. Молодий вінницький поет вже згадувався в одному з попередніх ТОПів, як автор проекту  «TRAmART». І от в  Новому  році  у  вінницьких трамваях дійсно почали звучати поезії місцевих авторів.

 Юрко ЮрчакЮрко Юрчак

Марина Узелкова. Дружина боксера і  тренера телепроекту «Зважені та щасливі» В'ячеслава Узелкова довгий час перебувала в тіні свого зіркового чоловіка. Нині ж вона стала його суперником і  тренує жіночу команду, а також потрапила в список номінантів Найкрасивіших людей України.

 Марина Узелкова

Віктор Бронюк. Лідер гурту ТіК взяв участь у приготуванні в  Києві  рекордної партії олівє для наших солдатів в АТО - дві тонни новорічного салату накришила команда волонтерів.

Віктор Бронюк 

олів"є

Андрій Грачов. «Кіборг» і лідер учасників АТО з Вінниці провів межу між захисниками України та псевдопатріотичною піною. Стало очевидно ху із ху у Вінниці, і це ще тільки початок.

 Андрій Грачов

Таня Власюк. Волонтерка-енерджайзер  справжньою Снігуркою встигала усюди разом з  Наташею Пульниковою, Анею Власюк,  Татьяна Вакула, Саша Кирилюк,  Patrik Orishko,  Motor Head,  Yulya Polyakova, Андрей Сирак. І  на фронт  командою відпрацювали як ніхто мабуть. Причому, не лише смаколиками, а й дизельним генератором, ремонтом кількох автомобілів тощо.

Таня Власюк 

Вінницька міська централізована бібліотечна система. Вже третій рік поспіль провели благодійну акцію «Подаруй військовим смак домашнього тепла».  Протягом  новорічних свят маленькі вінничани приносили в бібліотеки  за місцем проживання чай та каву, а також виготовляли  новорічні листівки та сувеніри для захисників.  Всю зібрану продукцію через волонтерів було направлено  нашим військовим у зону АТО.

 Вінницька міська централізована бібліотечна система

Прокурор області  В’ячеслав  Соколов і волонтери-атошники. Прокурор придбав за 90 тис. грн, а волонтери допомогли облаштувати будинок для багатодітного бійця АТО з  95-ї десантно-штурмової бригади Федора Твардовського,  якого  дома чекає дев’ятеро дітей.

Добрі  дитячі душі.  Школярі з Крижопільщини, що  врятували від морозів одного самотнього лебедя,  і юнати з Бершадського району, які підгодовуть сотні лебедів на незамерзаючому плесі  Південного Бугу.

 Добрі  дитячі душі

Добрі  дитячі душі

Валентина Ткачук. Активісти ГО  «Територія мам», яку очолює Валентина, зробили новорічну фейєрію-казку для вихованців  Немирівської школу-інтернату, яким привезли святкові сукні та подарунки.

Валентина Ткачук 

«Плаття фантастичні, ми в них перетворились на принцес», - захоплювались дівчатка.

Андрій та Катерина Мороз. Брат і сестра, триразові чемпіони світу  провели майстер-клас для маленьких танцюристів з дитячої школи мистецтв «Вишенька».

 Андрій та Катерина Мороз

До речі,  Андрій та Катерина почали давати уроки танців ще в 14 років! Їх тренерський тандем вже виховав кілька чемпіонів Вінниці і області, а також призерів всеукраїнських змагань.

 Андрій та Катерина Мороз

Центр підліткових клубів «Універ», що відкрив  безкоштовні курси англійської мови для дітей 1-4 класів. До речі, аналогічні безкоштовні уроки, але тільки для дітей –переселенців  організувала і громадська організація  «Спільна справа».

 Центр підліткових клубів «Універ»

Юрій Прокопенко. Член громадської організації «Гармонія» ініціював і зробив основу  першої  в Україні карти громадських вбиралень для людей з інвалідністю.  Тепер весь список громадських вбиралень, які пристосовані для людей з інвалідністю,  можна побачити на карті ГО або ж у спеціальному додатку.

 Юрій Прокопенко

карта вбиралень

Анатолій Гайструк. Молодий вінницький художник  представив  виставку власноруч зітканих гобеленів в галереї «Арт-Шик». Експозицію складають кращі роботи майстра, які він почав створювати ще з 10-річного віку.

Анатолій Гайструк 

Дарія Альошкіна.  Донька відомої  сімї скульпторів, які  перетворили на музей під відкритим небом вимираюче село Букатинка Чернівецького району, зі щитом підкорила Париж. А саме, зі своїми витинанками взяла участь у  виставці «Ефект Хрізаліди» на тему жінки в сучасному світі. Художниця переконана, що «витинанка живе у всіх, хто родом із Вінниччини».

 Дарія Альошкіна

Дарія Альошкіна

Обласний центр «Спорт для всіх» (директор  Віталій Копач). Організували  безкоштовні лижні «покатушки»  для початківців на схилах  Південного Бугу біля села Шкуринці. До речі, на цьому місці свого часу ще покійним Бондарчуком планувався  аналог «Київського Буковелю» з підйомником.  Може тепер лід зрушиться?

 Обласний центр «Спорт для всіх» (директор  Віталій Копач)

Департамент культури Вінницької міської ради (директор Максим Філанчук) і мережа  магазинів господарських товарів «Я – Господиня» та «Попелюшка». Організатори першого  фестивалю  вуличної їжі у Вінниці.  Зірками фестивалю стали   переможці телевізійного шоу «МайстерШеф» Марина Шевченко та Євген Полівода, які зварили борщ  без буряка, зате  з чорносливом та горіхами.

 перший  фестиваль  вуличної їжі у Вінниці

перший  фестиваль  вуличної їжі у Вінниці

перший  фестиваль  вуличної їжі у Вінниці

перший  фестиваль  вуличної їжі у Вінниці

Юрій Козак. Куратор створення у Вінниці  меморіалу загинувшим медикам АТО, ініційованого благодійним фондом  «Пам’яті Небесної Сотні». Автори проекту   меморіалу  - франківські скульптори Борис та Олеся Данилюк.

 меморіал загинувшим медикам АТО

Сергій Моргунов. Мер Вінниці  посів третє місце у підсумковому річному рейтингу міських голів за версією моніторингового сайту «Слово і діло». Порівняно з попереднім роком рівень відповідальності міського голови Вінниці зріс на 19%.

 Сергій Моргунов

Сергій Моргунов

КВНщик, актор серіалів «Країна У», «Казки У» та «Одного разу під Полтавою» – Олександр Теренчук з дружиною-дизайнеркою,  історики Олександр Федоришен та Олексій Циганков,  а також телеведучі Роман Гах та Юрій Постовий. Учасники проекту «Зіркові Діди Морози та Снігурочки» у новорічній резиденції, де вони прийняли естафету від учасниць  конкурсу «Міс Вінниця», які по черзі виступали помічницями Діда Мороза.

новорічна резиденція

Олександр Теренчук з дружиною-дизайнеркою

 Новорічна резиденція

ГО молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія»  (голова Раїса Панасюк) . Розпочали  реалізацію свого чергового проекту «Фабрика ідей».

 Раїса Панасюк

Проект спрямований на досягнення гармонійного розвитку місцевих громад за участі інститутів громадянського суспільства регіону і зокрема  передбачає проведення  навчань для «молодих» громадських організацій Вінниччини, які лише розпочинають свою  діяльність.

Вінницька  команда з хокею на траві  “ШВСМ-Олімпія”. Вперше  виграли чемпіонат України з індорхокею. Вперше – це звучить дещо дивно, зважаючи на тотальне домінування вінницьких хокеїстів в Україні. Проте незмінний чемпіон попередніх років, теж вінницька команда  “ Олімпія – Колос – Секвойя” , цього разу обмежилась сріблом,  що викликано трансферами її  провідних  гравців за кордон.

Вінницька  команда з хокею на траві  “ШВСМ-Олімпія” 

Молодь  с. Монастирське  Немирівського району. Зібрали щедрівками 5640 гривень, які  передали  для лікування у вінницькому госпіталі  пораненому бійцю   Олегу Стеценко. Вибір сельчан зумовлений тим, що  хлопець – круглий сирота.

 Молодь  с. Монастирське  Немирівського району

- Спочатку  ми  не знали, кому дістануться кошти. Спершу біля сільської ялинки я запропонував односельцям зібрати допомогу для бійців, які несуть службу у зоні АТО. Молодь відгукнулася.  Гурт щедрувальників пройшов від хати до хати.  У жодній оселі не відмовили щедрувальникам, – розповів сільський голова Сергій Мельник. – Люди  давали не лише кошти, а й продукти, їх на АТО відправили.

 Молодь  с. Монастирське  Немирівського району

Неоніла Іванівна Біленька. Бувший учитель математики і учасник війни 15 січня зустріла  свій 100-річний ювілей. Жінку прийшли поздоровити рідні, близькі а також – представники міської влади.

«До 99 років мама була жвавою  та веселою, добре себе почувала, а потім різко стан здоров’я погіршився. Останні кілька місяців вона майже не встає з ліжка і не говорить, погано чує і бачить», - розповіла донька ювілярки.

 Неоніла Іванівна Біленька

Наталя Саленко.  Вінничанка стала зіркою інтернету і зокрема соціальних мереж після  кастингу претенденток на корону "Міс Вінниці".  Їй 25 років і вона вже втретє брала  участь в кастингу.

Наталя Саленко 

Кастинг

Вразила вона багатьох як  своїм епатажем, так і формами. Думки розділились від огульного «мясофабрика» до схвалення «набридли вже кістки на подіумах». От тільки журі сміливості Наталі не оцінило.

 Наталя Саленко

Наталя Саленко

журі кастингу "Міс Вінниця"

На цьому зичимо всім теплого, а головне мирного  тижня! Шануйте здоровя і не відкладайте на потім добро і справжні Вчинки. Про допомогу армії на холодному передку теж не забуваємо.

 (медіа- та соцмережевий зріз) 



Переглядів: 6361
Поширень: 0