У Вінниці від 9 лютого можна отримати міжнародне посвідчення водія. Таку послугу вперше надають у місцевому територіальному сервісному центрі МВС.

«Можна сказати, це ексклюзив для водіїв. Адже міжнародне посвідчення водія ніколи раніше не видавали в МРЕВ. Документ важливий для громадян України, які працюють за кордоном, тимчасово проживають поза Україною. Ну і звичайно для тих, хто планує подорожувати автотранспортом. Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися автівками», - пояснює Вінниця.info Володимир Мотичко з Вінницького територіального сервісному центрі МВС.

Міжнародне посвідчення водія дозволяє керувати транспортними засобами на території тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року.

«Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року», - уточнює Мотичко.

Аби отримати цей документ, необхідно мати при собі національне посвідчення водія.

«З ним прийти до територіального сервісного центру МВС. Необов’язково, щоб він був по місцю проживання. Тобто, у вінницькому зможуть обслуговуватися всі жителі України. Достатньо пред’явити нашому спеціалісту оригінал національного посвідчення водія, паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Для оформлення також знадобиться фотокартка розміром 3,5х4,5 см на матовому папері», - каже Мотичко.

При видачі міжнародного, національне посвідчення у водія не вилучається. Воно видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія. Терміном дії - 3 роки.



Переглядів: 6010
Поширень: 0