​Майже шість років тому у Вінниці було розпочато відновлення мережі підліткових клубів. Наразі їх функціонує 16. Щорічно міським бюджетом передбачаються кошти на поточні та капітальні ремонти приміщень цих закладів, а цьогоріч заплановано закінчити капітальний ремонт ще одного клубу – по проспекту Космонавтів, 58. Щомісяця гуртковою роботою у таких закладах зайнято близько 2,5 тисяч маленьких вінничан. У перший день весни декілька підліткових клубів відвідав міський голова Сергій Моргунов, щоб поспілкуватись з дітьми, їх наставниками та батьками.

Щоб забезпечити корисне дозвілля дітей у позашкільний час, з 2011 року у Вінниці розпочали відновлювати мережу підліткових клубів за місцем проживання. Такі заклади розташовані по всіх мікрорайонах міста, і саме територіальна розпорошеність надає можливість дітям займатися розвитком творчих здібностей, не витрачаючи багато часу на дорогу до гуртків.

Для відновлення та утримання мережі щорічно у міському бюджеті передбачаються кошти як на капітальні видатки (ремонти, закупівля обладнання, меблів), так і на поточне утримання (зарплатня педагогів, витрати на оплату комунальних послуг). На сьогодні таких закладів у місті функціонує 16. Один з них наразі знаходиться на стадії ремонту – по проспекту Космонавтів, 58. Вже до середини літа він запрацює. Клуб відвідуватимуть дітки з 4-х років, а робота проводитиметься за наступними напрямками: школа раннього розвитку, англійська та польська мови, творча майстерня, сучасні танці, дитячий фітнес.

У Вінниці щомісяця підліткові клуби за місцем проживання відвідують дві з половиною тисячі дітей

1 березня міський голова Сергій Моргунов відвідав три підліткові клуби у різних мікрорайонах міста – по вул. Антонова, 28, Чайковського, 15б та Скалецького, 41. Кожен з них має свій набір гуртків, розрахований на різні вікові групи від 6 до 14-15 років. Зокрема, діти тут можуть займатися у творчих майстернях, вивчати англійську та польську мови, навчитися танцювати чи малювати. У клубі по вулиці Чайковського уроки надає також ГО «Дитяче творче телевізійне об’єднання «Міні TV», де діти мають можливість вивчати тележурналістику, анімацію, а також навчитися робити зйомки та монтувати відзнятий матеріал.

У Вінниці щомісяця підліткові клуби за місцем проживання відвідують дві з половиною тисячі дітей

«Визначити, наскільки потрібні такі заклади, можуть тільки батьки і самі діти, але сьогодні, поспілкувавшись з вихователями і батьками, розуміємо, що потреба у них є. Один з батьків сказав, що якщо в школу дитину тягне за руку, то сюди біжить першим, - розповідає Сергій Моргунов. – У клубах велике різноманіття гуртків та напрямків, діти займаються моделюванням, роблять поробки, танцюють, вивчають англійську та польську мови. І саме головне, що діти різного віку займаються в позаурочний час гарною справою, яка їм цікава».

У Вінниці щомісяця підліткові клуби за місцем проживання відвідують дві з половиною тисячі дітей

Міський голова приїхав до закладів із подарунками – два клуби отримали телевізори, ще один - колонки, які необхідні для проведення занять з фітнесу та танців. Також він дав доручення відповідним службам у підлітковому клуб «Соняшник», розташованому по вул. Антонова, зробити піддашок та відремонтувати сходи, а у закладі по Чайковського – обгородити територію перед входом антипаркувальними стовпчиками, які дозволять дітям влітку проводити ігри на вулиці. ​

У Вінниці щомісяця підліткові клуби за місцем проживання відвідують дві з половиною тисячі дітей



Переглядів: 4856
Поширень: 0