В цьому році планується продовження робіт по будівництву мережі каналізування у приватному секторі. Триватимуть роботи по очистці та дезінфекції криниць. Про це йшлось сьогодні під час засідання виконкому, де розглядалось питання щодо Плану основних заходів з поліпшення водопостачання населення міста на 2017-2021 роки».

«Питання забезпечення населення нашого міста доброякісною питною водою є одним з пріоритетних завдань спільної роботи Держпродспоживслужби, органів влади та підприємства, яке безпосередньо здійснює централізоване водопостачання – КП «Вінницяоблводоканал», – каже начальник Вінницького міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Ірина Односталко. – З метою покращення якості води як централізованої мережі, так і нецентралізованого водопостачання був розроблений та підготовлений відповідний план».

Як зазначила Ірина Односталко, цим планом передбачені конкретні заходи щодо ремонтно-облаштувальних робіт на виробничих потужностях водопровідних станцій Водоканалу, пошук нових альтернативних реагентів по очистці води, заміні зношених ділянок труб водогону.

Ірина Односталко

«Зрозуміло, що повністю відмовитись від нецентралізованих джерел водопостачання в найближчі роки ми не зможемо. Тому роботи з ремонту, дезінфекції наявних криниць також необхідно продовжити. Проблемним залишається питання наявності великої кількості вигрібних ям, надвірних туалетів, компостних ям в умовах щільної забудови міста. Роботи по будівництву мереж каналізації в районах Старого міста, Кореї, П’ятничан, Сабарова, Пирогова вирішить не лише проблему забруднення водоносного горизонту та ґрунту, а й покращить санітарні умови проживання громадян», – каже Ірина Односталко.

Голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук розповіла, що станом на сьогодні люди 21 вулиці виявили бажання каналізування та водопостачання вулиць на умовах співфінаснування. На даний момент 19 розробили проектно-кошторисну документацію, з них 5 - на стадії погодження експертизи.

«Сьогодні потрібно працювати над тим, щоб якість води була кращою. Для цього, серед іншого, потрібно виконувати відповідні заходи, які передбачені цим проектом. Я знаю, що зараз ідуть перемовини серед депутатського корпусу області щодо можливості закупівлі техніки по очистці водозабору русла річки Південний Буг вище по течії. Я думаю, що це теж робота не на один рік і, в цілому, ми й надалі будемо займатись питанням покращення водопостачання. В цьому році на заміну існуючих мереж виділено 9 мільйонів гривень», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3485
Поширень: 0