У цьому році, як і раніше, українці зможуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі: 20% - на придбання «негазових» котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.

Серед нововведень цього року – розширено перелік банків-учасників програми. Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не лише в Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку, а й в Приватбанку. Відтак, у громадян буде більше свободи вибору щодо банку, місця розташування його філії, оптимальних умови кредитування тощо. Головне, завдяки підключенню ще одного потужного банку з новітніми технологіями буде посилено конкуренцію у банківському секторі, що дасть змогу здешевити вартість кредитів для домогосподарств та ОСББ та залучити більшу кількість учасників.

Про механізм оформлення "теплих кредитів", про те, на що найчастіше оформляють такі кредити та про суми, які вже відшкодовано мешканцям, розповів голова державного агенства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук



Переглядів: 2499
Поширень: 0