14 березня заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк інспектував приміщення реанімаційного та інфекційного відділень дитячої клінічної інфекційної лікарні. Спільно з директором Департаменту охорони здоров’я Людмилою Грабович він оглянув оновлені приміщення реанімаційного та інфекційного відділень і придбане для лікарні обладнання.

Побаченим Ігор Івасюк залишився задоволеним: відремонтовані коридори, палати та санвузли, функціонують бактерицидні рециркулятори, у кожній палаті - нові ліжка, тумбочки та матраци. В реанімаційному відділенні – сучасний апарат штучної вентиляції легень. Також придбані шприцеві інфузійні насоси, пульсоксиметри та деструктор голок.

Відремонтовані коридори та палати, нові меблі ,сучасне медобладнання - як зараз виглядає дитяча "інфекціонка"?

Як відзначив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк, лише на обладнання було спрямовано 700 тисяч гривень з обласного бюджету.

«В цьому році плануємо осучаснити ще 4 палати, щоб вони відповідали європейським стандартам. І необхідно буде ще створити умови в коридорі перед реанімаційним блоком. Думаю, що в поточному році ці роботи будуть завершені. Вважаю, що тут створені всі умови, щоб надавати якісну медичну допомогу. Тож ті завдання, які були поставлені головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм перед профільним Департаментом та головним лікарем закладу, виконані», - відзначив Ігор Івасюк.

Відремонтовані коридори та палати, нові меблі ,сучасне медобладнання - як зараз виглядає дитяча "інфекціонка"?

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович, серед озвучених керівником області завдань було також виділення коштів для закупівлі медикаментів, аби лікарня забезпечувала пацієнтів необхідними ліками хоча б на 50-60 %, а вже решту купували б батьки. І не менш важливим було придбання дихальної апаратури, яка вкрай необхідна для реанімаційного блоку закладу. «Такого обладнання тут не було, і дітей доводилось перевозити або в обласну дитячу лікарню, або, часом, займати апарат в лікарні швидкої медичної допомоги», - зауважила Людмила Грабович.

Відремонтовані коридори та палати, нові меблі ,сучасне медобладнання - як зараз виглядає дитяча "інфекціонка"?

До переліку ж планів на поточний рік директор Департаменту додала також облаштування критого заїзду до приймального відділення лікарні. Єдиним мінусом закладу сьогодні Людмила Грабович назвала велику кількість ліжок у палатах, адже об’єми лікарні не дозволять нині дотримуватись тут європейських стандартів розміщення.

Відремонтовані коридори та палати, нові меблі ,сучасне медобладнання - як зараз виглядає дитяча "інфекціонка"?

Головний лікар обласної дитячої інфекційної лікарні Людмила Бровінська, у свою чергу, підтвердила: умови перебування в закладі значно поліпшились, більше того – кращим стало і медичне забезпечення. «В минулому році нам вперше додали достатню суму на медикаменти, в цьому році - також, і для надання невідкладної допомоги на перші 3 дні в нас є все. В реанімаційному відділенні ми практично забезпечуємо препаратами всіх хворих», - зазначила керівник закладу. Відтак висловила вдячність голові облдержадміністрації, який не лише відвідав лікарню, а й побачив проблеми закладу і допоміг у їх вирішенні. «Вдячні будуть також всі пацієнти, які перебувають тут на лікуванні», - запевнила Людмила Бровінська.



Переглядів: 3570
Поширень: 0