З минулого року у Вінниці почали висаджувати садженці сакур - вони вже є на відремонтованій вул. Порика, майдані Незалежності, по ІІ-й частині проспекту Космонавтів. Загалом містом придбані 160 сакур. 20 березня з офіційним візитом Вінницю відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі. Він вручив сертифікат на висадження у нашому місті іще 80 дерев сакури. Подаровані Японією сакури висадять вздовж набережної біля пам’ятника Героям Чорнобиля. 

2017-й згідно Указу Президента України є роком Японії в Україні з нагоди святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами. У зв’язку з цим сьогодні до Вінниці прибула офіційна делегація, а Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі передав Вінниці сертифікат на висадження 80 саджанців сакур.

«В цьому році ми сподіваємось що відношення між японським та українським народами стануть більш тісними. Ми чули, що українці мають бажання садити в себе сакури і тому започаткували таку програму. Сподіваючись, що ці дерева будуть рости у різних куточках вашої країни. А сьогодні ми передаємо сертифікат вінничанам», – зазначив Шігекі Сумі.

Посол Японії передав Вінниці сертифікат на висадження 80 сакур

Секретар міської ради Павло Яблонський подякував за подарунок для міста. «Згідно указу Президента України 2017 рік оголошений роком Японії в Україні. Наша держава протягом трьох років бореться за свою незалежність і вимушена охороняти територіальну цілісність та незалежність своєї держави. Ми дуже вдячні у цій ситуації за підтримку і розуміння світової спільноти. Сакури, які будуть вами подаровані, висадять вздовж набережної річки Південний Буг біля пам'ятника Героям Чорнобиля. На жаль, і Україні, і Японії в різний час довелось пройти через техногенну катастрофу. В Україні це була Чорнобильська АЕС, у Японії – Фукусіма. Ми сподіваємось, що сакури, які будуть висаджені біля цього місця, стануть гарним символом пам'яті відродження, подякою героїчним вчинкам людей і на подальше визволення нашої країни від російського окупанта. Місто зі свого боку вже закупило 160 сакур, більшість з яких будуть висаджені на найбільшому у Вінниці проспекті – імені Космонавтів. Завдячуючи нашому сьогоднішньому знайомству, я сподіваюся що між Вінницею та Японією буде зав'язана дружба і співробітництво», – говорить секретар міської ради Павло Яблонський.

Посол Японії передав Вінниці сертифікат на висадження 80 сакур



Переглядів: 5965
Поширень: 0