Протягом року бійці на передовій залишали свої підписи та побажання для Литви на триметровому прапорі. Таку акцію ініціювали українські захисники в знак вдячності за підтримку дружньої держави. Сьогодні, 11 квітня з Вінниці виїхала делегація волонтерів у Литовську Республіку щоб передати цей стяг Президента Литви Далі Грибаускайте.

Минулого року бійці, які захищають нашу державу на Донбасі, виявили бажання підписати прапор для Президента Литви Далі Грибаускайте та передати його як подяку за допомогу. Волонтери ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» виготовили триметровий україно-литовський прапор і об’їхали з ним вздовж усієї передової лінії. Бійці різних підрозділів залишали на прапорі свої підписи та слова подяки литовському народу та його Президенту.

Нещодавно волонтери отримали запрошення від Президента Литовської Республіки на особисту зустріч для передачі прапора з підписами. Пальне на дорогу виділила міська рада. Делегація виїхала сьогодні з майдану Незалежності.

Вінничани повезли у Литву прапор з підписами бійців АТО

«Триметровий прапор підписували наші захисники на передовій – на бойових позиціях, робили це на БТРах, мішках, пеньках тощо. Прапор підписували протягом року, він побував на передовій Донецької та Луганської областей. Серед тих, хто залишив на ньому свої побажання, – кіборги, які відстоювали Донецький аеропорт, Герой України, поранені бійці, волонтери та інші. Вони щиро дякували Литві за цілеспрямовану підтримку нашої держави, Президенту цієї країни за те, що вона як політик відстоює право нашого українського народу на незалежність і соборності.

Вінничани повезли у Литву прапор з підписами бійців АТО

Насправді від Литви ми маємо дійсно потужну підтримку. Ще з часів Майдану вони передавали нам маскувальні сітки, захисні бронежилети, військову форму та іншу гуманітарну допомогу. Крім того, деякі наші бійці проходять реабілітацію у Литві», – розповіла волонтер Ольга Іващук.

Вінничани повезли у Литву прапор з підписами бійців АТО

Як розповів голова Всеукраїнського об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у вінницькій області Анатолій Слівінський, на одній частині полотна український прапор, на іншій – литовський. «Крім того, що ми передамо прапор, ще плануємо відвідати наших бійців, які проходять там реабілітацію та зустрітись з литовськими волонтерами з української громади. Вдячний міській раді за те, що вона допомогла у організації поїздки», – зазначив Анатолій Слівінський.

Вінничани повезли у Литву прапор з підписами бійців АТО

Голова відокремленого підрозділу Всеукраїнського об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Валентина Вельган розповіла, що ще вони везуть звернення до Далі Грибаускайте про підтримку і допомогу у вирішенні питання звільнення заручників на території так званих ДНР та ЛНР.

Вінничани повезли у Литву прапор з підписами бійців АТО

«Литва дійсно нас підтримує. Пам’ятаю, як у лютому 2015 року я був в Паневежисі, нашому місті-побратимі, і перед своїм виступом запитав, на якій мові краще розмовляти, і литовці сказали: на українській. А в залі було півтори тисячі людей. Було дуже приємно. Я розповідав про ситуацію в Україні і люди казали, що вони усвідомлюють, якщо б не наша держава, Росія пішла б далі. Підтримка Литви відчувається і на політичному фронті, і в гуманітарній, і моральній сферах. Тому я думаю, що ваша поїздка – гарна ініціатива», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3616
Поширень: 0