Перший весняний місяць, і знову більше світлого дня над нічною мрякою, і ще  більше нових людей, які творять майбутнє, а зрештою і є самі цим майбутнім.  Волонтерів,  які самі віддають останнє,  вояків, що йдуть на смерть за Україну, управлінців, які будують нову державу попри бруд, що пристає до взуття, талантів, котрі наближають українське майбутнє, простих людей, що живуть з Україною в серці. Всіх тих, кому небайдуже.

Володимир Козюк. Організатор  благодійного аукціону на підтримку 12-річної Олі Зеленої, яка зараз лікується  в Білорусі. Заради порятунку її життя відомі вінничани виставили на продаж написані власноруч картини - фотограф Костянтин Ревуцький, боксер Сергій Богачук, бізнесмен Сергій Капуста, художник Олександр Никитюк і сам Козюк. «Родзинкою» аукціону став пейзаж, написаний під час заходу відомою дизайнеркою  Катериною Лукашик.

Володимир Козюк

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету». Студенти, водолази, які чистили дно  Південного Бугу, активісти   «Азову», що висадили дубки на півострові Бригантина, мешканці будинків, які допомагали комунальникам у прибиранні прибудинкових територій та багато-багато інших. Ну і влада (куди ж без неї), яка садила деревцята у Вінниці та в лісництві.

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Всі вінничани, які по весні «прокинулись і прибрали свою планету»

Володимир Гройсман. Прем’єр-міністр України виділив особистих 600 тисяч гривень на придбання будинку   багатодітній сім’ї Фалатюків із Старокостянтинова, з якою познайомився взимку в одній з робочих поїздок.

На той час  родина з 8 осіб проживала у будиночку площею 27 кв м. і Гройсман пообіцяв допомогти їм з житлом. До його внеску ще 400 тис. грн додала  Старокостянтинівська міська рада і тепер місця у новій оселі вистачить на всіх - площа будинку понад 230 кв.м.

Володимир Гройсман

«Бажаю діткам та їх батькам здоров'я й успіхів!» - написав Гройсман на своїй сторінці у фейсбуку.

Можливо, ця подія була не такою видовищною, як відкриття прем'єр-міністром  у рідній Вінниці супер-реанімації чи майже завершеного вже будівництва дитячого центру "ОХМАТДИТ", на якому тільки наварювались майже всі попередні уряди. Але це було дуже людськи і показало прем'єр-міністра з тієї сторони,яку він зазвичай не афішує.  

Віктор Матвіїшен. Схоже, що у Вінниці зійшла майбутня зірка вітчизняних шахмат. Хоча чому майбутня? Вже зірка. Юний вінничанин став триразовим чемпіоном України на першості  серед юнаків та дівчат до 16 років, де виграв все можливе золото – і в  класичній грі, і в швидкій та блискавичній.

Віктор Матвіїшен

Ірина Борзова. Відомий хореограф здійснила мрію про танці колясочниць реабілітаційного центру інвалідів «Гармонія». І - в центрі тепер працює  новий гурток – «Танці на колесах», де дівчата виконують навіть ламбаду на  візках. 

Ірина Борзова 

До речі, свій перший номер вони обіцяють показати  вінничанам вже у Міжнародний день танцю, 29 квітня.

 

Микола Завальний. Підсніжники – одне із захоплень агронома-селекціонера з села Крикливець Крижопільського району. Всього  він висадив у вінницьких лісах вже більше 80 тисяч підсніжників. Цього року – ще кілька тисяч.

Микола Завальний

Каже, - бо для чого ми живемо на цій землі? Щоб її прикрасити і залишити добрий слід нащадкам. 

Сергій Моргунов,  Павло Яблонський та Володимир Гройсман.

Вінницький мер може гордитись новою реанімацією 1-ї міської лікарні, зробленої за  45 мільйонів гривень по стандартах  німецьких медклінік з німецьким же обладнанням, яке є сьогодні ще тільки у Феофанії та  Інституті Амосова,  а деякому взагалі немає  аналогів в Україні.  Досить сказати, що вінницькі лікарі вже готуються до операцій з пересадки органів, які раніше робилися лише за кордоном.

Сергій Моргунов та Володимир Гройсман

Секретар міськради Павло Яблонський  особисто курував роботи на об'єкті, а Володимиру Гройсману, що приїхав на відкриття суперопераційних, Сергій Моргунов подякував за реформу децентралізації, яка дала можливість втілювати коштами міського бюджету такі дороговартісні проекти. На що прем'єр відповів теж компліментом: «Там, де нормальний мер - там все буде гаразд».

нова реанімація 1-ї міської лікарні

нова реанімація 1-ї міської лікарні

Будемо сподіватись на це, бо Сергій Моргунов вже анонсував, що тепер аналогічну реанімацію  робитимуть і в  лікарні швидкої допомоги. Вже в цьoму рoці  планується  вигoтoвити прoектнo-кoштoрисну дoкументацію та  рoзпoчати будівельні рoбoти.

нова реанімація 1-ї міської лікарні

нова реанімація 1-ї міської лікарні

Школярі Козятинщини.  В рамках  проекту «Оберіг для воїна», реалізованого ГО  «Суспільні ініціативи Козятинщини»,  сплели вже більше 600  маскувальних сіток для військових  у зону  АТО. Ювілейною 600-ю стала сітка, виготовлена учнями Вернигородоцької школи.

Школярі Козятинщини

Школярі Козятинщини

Інга Бабеня. Дівчину з дипломом магістра психології  два роки не брали на роботу  через діагноз ДЦП.  І тоді вінничанка  вирішила, що  краще створити свою справу, аніж чекати милості від людей, які бачать у ній лише «немічного інваліда».

Інга Бабеня

Так народилася команда  таких же молодих людей з інвалідністю, які розробили бізнес-план міні-друкарні, де могли б працювати люди з різними захворюваннями. А поки не мають коштів на закупівлю  обладнання, створили інтернет-магазин комп'ютерної техніки Tehnopoles.  Це яскравий зразок  нових проектів, які можуть забезпечити роботою людей незалежно від їхньої здатності пересуватися.

Уляна Пилипенко.  Дев'ятикласниця з Козятина стала переможницею  Всеукраїнської  учнівської  олімпіади з польської мови та літератури. «Найпольськіша» в країні.

Уляна Пилипенко

Руслан Мороз. Заступника начальника Головного Управління Нацполіції було нагороджено орденом «Лицарський хрест добровольця», як першого командира батальйону патрульної поліції особливого призначення «Вінниця». Під його керівництвом батальйон приймав участь  у бойових операціях в найгарячіших точках Сходу.

  Руслан Мороз

Юлія Гук. Молода вінницька  письменниця, яка нині мешкає у Львові, презентувала в книгарні «Є» свій  перший роман – «Німа». Його особливість в тому, що Юлія видала книгу за власний кошт,  не шукаючи спонсорів та інвесторів.

Юлія Гук

І сюжет роману, і сам приклад Юлії  мають спонукати  повірити в себе багатьох творчих людей, які пишуть-малюють-грають лише  “для себе”. 

Відділ ювенaльної превенції тa кінологічний центр упрaвління Нaцполіції (нaчaльник  Ігор Пороховий). Відкрили для вінницьких школярів безкоштовний гурток «Юний кінолог», де досвідчені кінологи нaвчaтимуть підлітків  aзів взaєморозуміння з чотирилaпими друзями та дресурі.

гурток «Юний кінолог»

Для бажаючих долучитись до зaнять - зaпис зa телефоном 0974057190.

Турклуб «Бідняжка» (організатор Дмитро Отс). Вже не вперше допомагають технікою вінницькому  будинку престарілих. Нині збирають для закладу зі старих запчастин комп’ютерний клас, де стареньких навчатимуть  комп’ютерній грамотності. Перші два комп'ютери вже передали закладу.

Турклуб «Бідняжка» (організатор Дмитро Отс)

Микола Бевз.  Робота третьокласника школи №11 посіла перше місце в конкурсі малюнків  «Старе місто моєї мрії», що  відбувся за сприяння засновників громадської ініціативи «Я люблю Старе місто» серед мешканців найстарішого мікрорайону Вінниці.

Микола Бевз

Переможець отримав в нагороду планшет, призами були відзначені також роботи учнів  ЗОШ №11 Діани Задерновської,  Анни Білової, Богдана Ромащука, а також  учениці ЗОШ №22 Анни Житової та студентки педагогічного коледжу Юлії Коняги.

Учасники конкурсу малюнків

Олександра Баланюк. 88-річна жінка  із Сільниці Тульчинського району передала волонтерам  тисячу гривень – майже всю свою пенсію -  для лікування тяжкопоранених військових.

Олександра Баланюк

Любов Завальнюк. Організатор читань  творів Тараса Шевченка різними мовами світу на Майдані Небесної Сотні  з нагоди 203-ї річниці від Дня народження  Кобзаря  9 березня.

Пилип Прудиус. Головний лікар  обласного ендокринологічного центру виступив  організатором  тренінгового центру для пацієнтів, хворих  цукровим діабетом.

Пилип Прудиус

До проекту в якості волонтерів долучаться студенти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, які навчатимуть хворих основам профілактики та лікування хвороби.

Людмила Станіславенко. Лауреат «ТОП 100 Успішних Жінок України».

Людмила Станіславенко

Наталія Григорук (громадська ініціатива «Небайдужі серця – Вінниця»).  Організатор екологічно-благодійної акції, під час якої відомі вінничани біля ”книжки” висадили  ”Усміхнену Алею Творчості” з дубків.

Наталія Григорук (громадська ініціатива «Небайдужі серця – Вінниця»)

Акцію, під час якої також  збирали кошти на допомогу українським бійцям у зоні АТО,  обіцяють зробити щорічною.

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Ольга Бабкіна. Медсестра військового госпіталю здобула корону першої віце-міс  у конкурсі краси серед жінок військовослужбоців «Берегиня у погонах», що  має на меті популяризати військову службу серед жінок.  

Ольга Бабкіна

Між іншим, Ольга  має звання старшини і відбула три ротації у зону АТО. Нагороджена орденом «За мужність» 3 ступеня.

Благодійники, меценати та  волонтерипереможці та лауреати  регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна».  Зокрема, «янголами добра» були нагороджені благодійні фонди  «Волонтер – 1» і «Подільська громада», правозахисна організація «Джерело надії»,  «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО», ТОВ «Хмільницьке», Подільський регіональний страховий центр, парк сімейного відпочинку «Дитяча планета», дитячий волонтерський рух «Фабрика добра» СШ  №2 м.Гайсин, Діана Мороз, Андрій Нечипорук, «Бершадський фонд допомоги АТО».

Благодійники, меценати та  волонтери – переможці та лауреати  регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Наша колега Арина Кантоністова перемогла в номінації «Благодійність у медіа». Чи не найпочеснішу номінацію «Волонтер року» виграла Тетяна Власюк, яка відразу ж відреагувала проханням: «Прошу  не вітати мене одну, тому що Таня Власюк - це величезна команда "Вінницької Кулінарної Сотні", "Волонтерська Сотня Тульчиншини", величезна команда небайдужих благодійників, дівчат з золотими руками, небайдужих діаспор українців з інших країн!  Це не моя особиста перемога, це перемога КОМАНДИ. Мені б дуже хотілось подякувати усім вінницьким Волонтерам, немає кращих чи ні... кожен вносить свій величезний і неоціненний вклад в нашу перемогу. Ніколи не здавайтесь, бо Ви це ОПОРА нашої ще дуже юної держави».

Благодійники, меценати та  волонтери – переможці та лауреати  регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна».

Подвійне визнання дісталось "Соціальному центру МХП" (директор з розвитку Лариса Білозір), що став переможцем у номінації «Регіональна благодійність», а за два тижні отримав в Києві «янгола» і національного конкурсу в номінації "Благодійність в соціальній сфері". Що особливо прикметно, - за сотні проектів в соціальній сфері саме в сільській місцевості.

Благодійники, меценати та  волонтери – переможці та лауреати  регіонального етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна».

- Ми намагалися стати справжніми  “агентами змін” на селі і корисними справами змінювати обличчя сіл, селищ та містечок Вінниччини, - пояснила Лариса Білозір.

Аліна Шамалюк. Студентка медуніверситету стала переможницею   ювілейного 20-го  конкурсу краси «Міс Вінниця».

Аліна Шамалюк

Олександр Царевський. Співголова   "Критичної маси" і координатор першого в  новому сезоні масового велопробігу, який стартував  з Майдану Незалежності.

Олександр Царевський

Ідея пробігу — зібрати критичну масу велосипедистів, щоб у місті їх помітили, - пояснив Царевський. — Велосипедистам теж потрібна інфраструктура та умови.

Олександр Царевський та учасники велопробігу

Благодійний фонд «Подільська громада» (голова Андрій Дручинський) разом із Вінницькою міською радою, Андрій  Сірак з небайдужими містянами, які відправили в березні найвагоміші вантажі з допомогою на передову. Зокрема, відремонтований джип і спецобладнання,  придбане в т.ч. й за кошти, виручені фіналістками конкурсу «Міс Вінниця» на благодійному аукціоні  «Краса допоможе – Україна переможе!». Майбутня переможниця конкурсу Аліна Шамалюк, наприклад,  продала на аукціоні власноруч вишиту картину за три тисячі гривень.

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Патрульна поліція  Вінниці (керівник - Редван Усеінов). В  Міжнародний день поширення інформації про аутизм, щоб підтримати  «дітей дощу», вийшли разом з ними на пробіг  центром Вінниці.

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

-  Важливо, щоб такі діти розуміли, що поліцейський — це їх друг, що якщо вони десь загубились чи їм загрожує небезпека, то це їх захист та допомога і щоб вони не боялись підійти до поліцейського,  - пояснила  помічник керівника патрульної поліції Олена Вотякова.

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Вінницькі поліцейські також звернулися до своїх колег в інших містах і аналогічні пробіги з дітками-аутистами вже відбулися у Львові, Тернополі та Рівному. Подібні акції з ініціативи вінницьких поліцейських проведуть  також   по всій області. 

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Олексій Денисюк і Олег Царьков. Обласне відділення НОКУ визнало їх кращими спортсменами Вінниччини відповідно в лютому і березні. Олексій, бронзовий  призер Паралімпійських ігор з кульової стрільби, встановив  два  світові рекорди на Кубку світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. А Олег, ас кульової стрільби,  став срібним медалістом чемпіонату Європи серед чоловіків.

Олексій Денисюк

Обидва спортсмени по традиції отримали грошові сертифікати.

Олег Царьков

Сергій Богачук.  Вінницький боксер, який раніше виступав за команду «Українські отамани», здобув третю підряд перемогу нокаутом на американському профі-ринзі, побивши в третьому раунді кубинця Педросо. В перших двох поєдинках Богачук, якого вже називають Мексиканцем за безкомпромісну манеру ведення бою, нокаутував суперників у другому та першому раундах.

Сергій Богачук

Сергій Богачук

IREX за підтримки канадською поліцейською місією, ГУ Нацполіції у Вінницькій області (начальник Юрій Педос) та голова правління асоціації ОСББ «Вінничани» Ельвіра Мрясова – автори пілотного і наразі першого в Україні  проекту «Сусідська варта», в рамках якого мешшканці багатоповерхівок будуть допомагати поліцейським попереджати злочини та квартирні крадіжки.

«Сусідська варта»

Вінницька мoлoдіжна рада (голова Дмитро Мира). Організатори  фестивалю кінорімейків «Шведінг», головний  «оскар» якого за «Найкращу режисерську роботу» і приз 3 тис. грн. отримала команда «Paramamont» з рімейкoм на культoвий фільм «Титанік».

 фестиваль кінорімейків «Шведінг»

ДЮСШ «Вінниця» (директор  Юрій Будяк).  Вперше в історії Вінниці спортивнa школa нaшого містa посілa перше місце у Всеукрaїнському рейтингу дитячо-юнaцьких спортивних шкіл Укрaїни зa 2016 рік.  ДЮСШ «Вінниця»  стaлa першою серед 1155 зaклaдів.

Вище професійне училище №41 м.Тульчина (директор Друм Тетяна). Фактично стало кращим училищем України після вручення Гран-Прі та звання «Лідер професійно-технічної освіти України» на Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти».

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

А ще в цьому березні ми запам"ятаємо і ніколи не пробачимо смерті героїв вінницького Небесного батальону –   23-річного морпіха В'ячеслава Чернецького з Мурафи, полеглого в  бою біля Водяного,  Руслана  Бондаря з  Крижополя, який загинув від кулі снайпера біля  смт.Новотроїцьке, та  ямпільчанина Олександра Перепелицю, якого два роки вважали безвісти зниклим і лише нещодавно  ідентифікували по ДНК в  братській могилі на Донбасі.

Спочивайте з миром. Героям – вічна слава і світла пам'ять. І нам нагадування – поспішаймо робити добро і справжні Вчинки.

ВІННИЧАНИ БЕРЕЗНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

А ще усім нам - світлого великоднього настрою! Христос воскрес, воскресне Україна!

*(медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 6376
Поширень: 0