За даними Рейтингової агенції «Євро-Рейтинг» Вінниця підтвердила позицію на рівні ineА, що відповідає рівню «максимальний». Оновлення відбувалось за даними 4-го кварталу 2016 року. За результатами оновлення рейтингу інвестиційної ефективності міст Вінниця увійшла в трійку лідерів.

Для оцінки інвестиційної ефективності досліджено динаміку показників, які характеризують як інвестиційну активність в місті, так і соціально-економічний ефект від залучених коштів. Опрацьовано дані по 30-тьох містах України.

Загальна оцінка інвестиційної ефективності Вінниці становить 210 балів (за підсумками 3-го кварталу 2016 року – 185 балів).

Першу позицію на рівні ineА займає Київ із 257 балами, на другій сходинці Львів із 227 балами, на третьому місці знаходиться Вінниця із 210 балами і на четвертому – Харків із 207 балами.

Вінниця увійшла в трійку лідерів рейтингу інвестиційної ефективності міст України

Одеса, Миколаїв, Луцьк, Хмельницький та Ізмаїл мають рівень інвестиційної привабливості ineВ (високий). Дніпро, Тернопіль, Житомир та Ужгород – ineС (вище середнього). Чернігів, Полтава, Чернівці, Івано-Франківськ, Каховка, Суми, Черкаси – ineD (середній). Решта міст мають рівень інвестиційної привабливості нижче середнього.

З більш детальною інформацією щодо методології рейтингових досліджень та рейтинговою оцінкою інвестиційної ефективності обласних центрів можна ознайомитися на сайті рейтингового агентства​ .



Переглядів: 2741
Поширень: 0