10 травня в приміщенні обласної державної адміністрації відбулась зустріч голови облдержадміністрації Валерія Коровія з Його Високістю Принцем Абдуллою Бін Фахад Бін Ялаві Аль Сауд, членом Королівської родини Саудівської Аравії.

На зустрічі також були присутні перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, заступник директора Агенції регіонального розвитку Вінницької області Інна Загнітко, директор ТОВ «Поларіснет» Сергій Векірчик та голова правління консорціуму «Енергобуд» Віктор Виговський.

До Вінниці завітав Принц Саудівської Аравії, який будуватиме на Вінниччині сонячні електростанції

Нагадаємо, група компаній Його Високості Принцa Сaудівської Aрaвії стала переможцем обласного конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері альтернативних джерел енергії

Розпорядженнями голови облдержaдміністрaції Валерія Коровія від 13 березня № 166,167 ТОВ «Полaріснет» нaдaно в оренду строком нa 25 років земельні ділянки площею 22,6833 гa нa території Стaвківської сільської рaди Піщaнського рaйону тa земельні ділянки площею 53,0265 гa тa 34,5245 гa нa території Лузької сільської рaди Чечельницького рaйону, зa межaми нaселених пунктів, для будівництвa сонячних електростaнцій.

Проектні інвестиції складають щонaйменше 30 млн. євро, що дозволить генерувaти 30 мВт екологічно-чистої електроенергії та створити до 100 робочих місць для технічного обслуговуючого персонaлу.

До Вінниці завітав Принц Саудівської Аравії, який будуватиме на Вінниччині сонячні електростанції

Крім того, за умовами конкурсу, інвестором буде створено супутню інженерну інфраструктуру, яка може бути передана на баланс відповідних територіальних громад. Разом з тим, особливу увагу буде приділено соціальній складовій: для цього буде виділено певну суму інвестованих коштів на затверджені напрямки.

Вітаючи Його Високість Принца, голова облдержадміністрації Валерій Коровій коротко ознайомив його з економічним потенціалом регіону, акцентувавши увагу на знакових інвестиційних проектах, які реалізуються нині в області. «Вінницька область на сьогодні виробляє 20% усієї сонячної електроенергії країни. Наш регіон має найкращий аграрний потенціал в Україні: сприятливі погодні умови та інвестиції дали поштовх до активного розвитку аграрного бізнесу. 65% виробництва ми отримуємо від переробної промисловості. За останні 3-4 роки наші підприємства активно виходять на ринки Середньої та Південно-східної Азії, країн Перської затоки та Саудівської Аравії», - повідомив Валерій Коровій.

До Вінниці завітав Принц Саудівської Аравії, який будуватиме на Вінниччині сонячні електростанції

У відповідь Його Високість Принц висловив зацікавленість у різних напрямках співпраці із Вінницьким регіоном не тільки у галузі виробництва сонячної енергії, але і в поглибленні торговельних зв’язків.

На завершення зустрічі між Агенцією регіонального розвитку Вінницької області та ТОВ «Поларіснет» було підписано договір про взаємодію, співробітництво та супровід інвестиційної діяльності проекту будівництва сонячних електростанцій.

До Вінниці завітав Принц Саудівської Аравії, який будуватиме на Вінниччині сонячні електростанції

Згідно з програмою перебування Його Високості Принцa, він матиме змогу ознайомитись з діяльністю таких компаній, як ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат», ТОВ «Вінницька птахофабрика», ПАТ «Вінницький молокозавод «Рошен», ТОВ «Агро-еталон», які мають намір експортувати свою продукцію на ринки Саудівської Аравії.



Переглядів: 4362
Поширень: 0