Працівники карного розшуку Вінницького відділу поліції затримали злочинну групу з трьох осіб, які підозрюються у вчиненні розбійного нападу на трьох осіб та викраденні людини з метою заволодіння майном і грішми. Жителя Вінниці вивезли в багажнику за місто, де катували, вимагаючи заплатити 1000 доларів. Наразі зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

10 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що близько першої години ночі троє невідомих біля кафе по вул. Салтикова-Щедріна у м. Вінниці побили та заштовхали в багажник автомобіля «ВМW Х5» хлопця, після чого зникли в невідомому напрямку.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, провівши оперативні та розшукові заходи, поліцейські встановили та затримали зловмисників – 33-річного вінницького підприємця та двох осіб, які неофіційно працювали у нього: 26-річного мешканця Літинського району та 21-річного виходця з Тиврівського району.

26-річний учасник нападу наразі вже перебуває під слідством за вчинення розбійного нападу на пенсіонерку у Козятинському районі. Суд не ізолював його, обравши міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

У Вінниці поліція затримала злочинну групу,  яка викрала 19-річного хлопця з метою отримання коштів

За попередніми даними розслідування, біля вінницького кафе зловмисники побили трьох осіб, забрали їх телефони та одного з них, 19-річного бармена кафе, вивезли із зав’язаними очима в багажнику за місто, утримували в гаражі, прикувавши до труби наручниками, та вимагали заплатити їм 1000 доларів. У потерпілого відібрали телефон та годинник.

За словами потерпілого, зловмисники вимагали, аби хлопець взяв вину за бійку, яка сталась біля кафе, на себе та виплатив їм «моральні збитки» в сумі однієї тисячі доларів. Щоб залякати заручника вони запхали йому за пояс гранату, з якої витягли чеку. Вже потім хлопець дізнався, що це муляж. Для більшої переконливості своїх намірів зловмисники стріляли біля вуха потерпілого з пістолета. В подальшому у злочинців було вилучено травматичний пістолет «Форт -12р».

У Вінниці поліція затримала злочинну групу,  яка викрала 19-річного хлопця з метою отримання коштів

Хлопця відпустили близько обіду наступного дня, залякавши, що якщо піде в поліцію, то розправляться з його дівчиною і його сім’єю. Він мав принести кошти і привести учасників конфлікту. Потерпілий перебував у важкому психоемоційному стані, спочатку відмовлявся будь-що розповідати правоохоронцям.

Поліція переконала потерпілого дати свідчення та затримала усіх трьох нападників. У 33-річного підприємця вилучено автомобіль «ВМW Х5», на якому вони викрали хлопця. Під час проведення огляду в іномарці було виявлено макет гранати, якою погрожували потерпілому, сліди крові в багажнику та інші речові докази. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

У Вінниці поліція затримала злочинну групу,  яка викрала 19-річного хлопця з метою отримання коштів

Наразі затриманим оголошено про підозру у незаконному позбавленні волі та викраденні людини відповідно до ч.2 ст.146 КК України, що карається ув’язненням терміном до п’яти років та у вчиненні розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб відповідно до ч.2 ст.187 КК України, що карається до десяти років ув’язнення.

Наразі троє зловмисників затримані в процесуальному порядку в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді про взяття їх під варту на період досудового розслідування.



Переглядів: 2601
Поширень: 0