16 травня у Вінниці відзначили переможців конкурсу на кращий навчально-методичний посібник. В цьому році в ньому взяло участь 143 педагогічних працівники, які представили на розгляд журі 76 посібників. Серед загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів нагороду «Подільська Вікторія» отримала учителька початкових класів школи №35 Лариса Савчук. За найкращі посібники серед дошкільних навчальних закладів нагороду отримала завідуюча садочку №28 Тетяна Рублевська та працівники ДНЗ №60 Ірина Станіславчук, Ірина Антонюк і Зоя Нідзельська.

Вже протягом 16 років у Вінниці проводиться конкурс «Кращий навчально-методичний посібник». Він відбувається у рамках акції «Ярмарок фахових сподівань» загальноміського проекту «Ім’я в освіті міста». У цьому році навчально-методичні посібники було представлено у кількох номінаціях. Серед них – «Навчально-методичний посібник», «Позакласна та виховна робота», «Соціально-психологічна робота», «Дидактичні ігри», «Електронно – освітній ресурс», «Навчально-методичний посібник ДНЗ».

В цьому році «Подільську Вікторію» отримала вчителька школи №35, завідуюча садочку №28 та представники ДНЗ №60

У номінаціях було визначено переможців, а ті, хто набрав найбільшу кількість балів, стали володарями «Подільської Вікторії». Також вони отримали грошові премії. Міський голова Сергій Моргунов вручив переможцям статуетки. «Прийшовши сьогодні на захід, подивившись на виставку робіт, я згадав той час, коли працював педагогом, спілкувався з дітьми, проводив заняття і на душі стало приємно. Я можу сказати, що ви щасливі, адже те добро, яке ви несете дітям, повертається сторицею. Я дякую вам за те, що ви віддані своїй роботі. Я розумію, що у вас крім занять в школі є свої родини, але ви знаходите час, щоб працювати над собою, самовдосконалюватись, писати роботи, в тому числі методичні посібники, якими можуть користуватись ваші колеги. Тож, я вас всіх вітаю і бажаю, щоб учні вас любили та шанували, щоб їхні батьки розуміли вас і підтримували у вихованні дітей і щоб ви виховували справжніх патріотів свого міста та держави», – каже Сергій Моргунов.

В цьому році «Подільську Вікторію» отримала вчителька школи №35, завідуюча садочку №28 та представники ДНЗ №60

Серед загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів статуетку «Подільська Вікторія» отримала учитель початкових класів школи №35 Лариса Савчук. Вона представила навчально-методичний посібник «Книжечка, що навчає граючись». «В посібнику я скомбінувала матеріал з української мови, математики і природознавства. Робота корисна тим, що допомагає дітям краще засвоїти матеріал, завдяки ігровій формі, зацікавити їх. Щодо конкурсу на кращий навчально-методичний посібник, я вважаю його дуже потрібним, особливо коли мова йде про авторські роботи, а не списані з Інтернету. Також великою перевагою є те, що цими посібниками можуть користуватись всі бажаючі», – зазначила Лариса Савчук.

В цьому році «Подільську Вікторію» отримала вчителька школи №35, завідуюча садочку №28 та представники ДНЗ №60

Серед дошкільних навчальних закладів визначено двох володарів «Подільської Вікторії». Перша статуетка дісталась Рублевській Тетяні – завідуючій дошкільного навчального закладу №28 за навчально-методичний посібник «Місто дружнє до дітей». Ще одну статуетку передали колективу садочку №60, а саме, вихователю-методисту Ірині Станіславчук, тифлопедагогу Тетяні Лисенко, вихователю Ірині Антонюк, психологу Зої Нідзельській. Вони представили корекційно-відновлювальний посібник «Місто майстрів».

В цьому році «Подільську Вікторію» отримала вчителька школи №35, завідуюча садочку №28 та представники ДНЗ №60

Вихователь-методист садочку №60 Ірина Станіславчук, керівник творчої групи педагогів, які створили посібник «Місто майстрів» розповіла, що цей посібник – для дітей з порушенням зору. «Працюючи з дітками, які мають порушення зору, ми відчуваємо брак матеріалу, який би відповідав спеціалізованим вимогам для роботи з такими хлопчиками ті дівчатками. Тому й виникла ідея створення цього посібника. Ми зробили його приблизно за два місяці наполегливої кропіткої роботи. Думаю, що робота стане в нагоді не лише тим, хто працює з дітками, що мають порушенням зору, а й всім педагогам-дошкільникам, адже вона має не лише корекційну спрямованість, а й знайомить дітей з різними професіями тощо», – зазначила Ірина.

В цьому році «Подільську Вікторію» отримала вчителька школи №35, завідуюча садочку №28 та представники ДНЗ №60

Навчально-методичні посібники, представлені на конкурс, поповнять бібліотечні фонди та медіатеку міського методичного кабінету. Також у рамках свята «Ярмарок фахових сподівань» нагородили переможців міських освітянських конкурсів та міських етапів Всеукраїнських конкурсів. Відзначили й керівників закладів освіти міста за вагомий внесок у методичну роботу.



Переглядів: 5549
Поширень: 0