Минулого тижня у центрі Вінниці з’явився новий “мешканець” – зелена скульптура слоненяти. Тепер у “Подільському інформаційно-туристичному центрі” оголосили конкурс на краще ім’я для нього. Свої ідеї вінничани можуть подавати протягом місяця.

Директор турцентру Володимир Ходацький розповідає, що це “зелене слоненя” знайшли у Польщі, та привезли до Вінниці два тижні тому. Всередині металевого каркасу ростуть чотири туї, які не бояться холодів, а тому навіть взимку ця скульптура приваблюватиме погляди. "Її не треба додатково вкривати чи якось особливо оберігати, просто будемо поливати і все. Це вже не та черепашка з квітів біля парку, яку потрібно на зиму вкривати. У Польщі є проект, де слоненя тримає за хвіст маму, і ми поступово виходимо на майже той самий рівень".

Також Володимир Ходацький зазначив, що новий мешканець Європейської площі вже збирає навколо себе бажаючих сфотографуватися, при чому, за його спостереженнями, жінки частіше тримають хобот, а дітям вистачає хвоста і вух.

На Європейській площі «оселилось» зелене слоненя. Вінничан запрошують придумати йому ім'я та отримати приз

"У нас вже є така легенда, що хто доторкнеться до слоненятка – буде гарним та усміхненим, як сама Вінниця. Це слоненя – такий нащадок мамонта, який стоїть у нашому Краєзнавчому музеї. Якщо люди не зламають фігуру, то на Європейській площі незабаром можуть з’явитися й інші скульптури. Ведмедики у нас є гарні, наприклад. Спершу навіть клумба біля слоненяти була зовсім іншою, але перед Днем Європи я прокинувся, згадав, як це слоненя чіпають, штовхають, і о четвертій ранку придумав іншу концепцію клумби: насадив навколо квіти, щоб хоча б не заходили до фігури".

Поки журналістка Vежі спілкувалася із Володимиром Ходацьким, до слоненятка постійно підходили люди, щоб роздивитися, сфотографувати та зробити селфі. Директор турцентру також розповів, що вони вирішили оголосити конкурс на краще ім’я для “зеленої тварини”.

"Поки я його вчора поливав, до мене постійно підходили люди і запитували, як його звати, яка з ним пов’язана історія. Я пропоную оголосити конкурс, нехай всі у ньому беруть участь, а переможцю ми подаруємо символічний приз. На сьогодні вже була пропозиція назвати його Вінні, але це трохи асоціюється з Вінні Пухом".

На Європейській площі «оселилось» зелене слоненя. Вінничан запрошують придумати йому ім'я та отримати приз

Конкурс розпочинається сьогодні, 22 травня, і триватиме місяць – до 22 червня. Свої ідеї вінничани можуть приносити у “Подільський інформаційно-туристичний центр”, який знаходиться у Вежі на Європейській площі.

Крім того, Володимир Ходацький розповів, що наразі вони працюють ще на декількома ідеями з благоустрою площі. Також будуть продовжувати проекти з сонечками: на деревах планують розклеїти ще фігури, аби батьки з дітьми могли гуляти площею та брати участь у своєрідному квесті з пошуку штучних тварин та комах.

Фото з сайтів РЕАЛ та Vежа



Переглядів: 4128
Поширень: 0