На черговій сесії міської ради депутати включили в перелік об’єктів інвестування будівлю по вул.М.Оводова,7 (колишня вул. Козицького). Цим рішенням фактично розпочинається процес пошуку інвестора, який виконає реконструкцію приміщення по вул. Хмельницьке шосе,96 для перенесення туди молочної кухні та здійснить власним коштом модернізацію обладнання. «За» це рішення проголосував 41 депутат з 43 присутніх, два – утрималось.

Голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Василь Паненко, який є головним лікарем дитячої обласної лікарні, зазначив, що це питання досить детально обговорювалось на комісії і наразі питання підвищення якості матеріально-технічного забезпечення є актуальним.

«Сьогодні є адаптовані суміші, які виробляються на великих підприємствах. Вони мають високу якість, але, на жаль, вартість їх дуже висока і недоступна малозабезпеченим сім’ям і дітям, які лікуються сьогодні в закладах міста. Тому молочна кухня нам звичайно потрібна. В першу чергу для тих, хто не може користуватись сумішами більш дороговартісними. Саме важливе, це якість продукції. Якщо ми говоримо про якість, то це, в першу чергу, матеріально-технічна база, сучасне обладнання та кадровий потенціал, який повинен мати належне здоров’я. Ми розуміємо, що потрібна сучасна молочна кухня з новітнім обладнанням. Питання важливе, і чим швидше ми його вирішимо, тим буде краще», - сказав Василь Паненко.

Прокоментував це питання і міський голова Сергій Моргунов. «Приміщення молочної кухні потребує і капітального ремонту, і було б доцільно, щоб там було сучасне обладнання. Є депутати, які пам’ятають, що ми це питання обговорювали ще в 2002 році. Але не мали можливості знайти рішення, яке було б оптимальним. З точки зору локації. В районі першої міської лікарні в нас знаходиться пологовий будинок, дитяча обласна лікарня, дитяче відділення районної лікарні, два дитячих будинки. Тому логічно, щоб це було ближче до дітей. Мало того, це окреме приміщення, воно не знаходиться в будівлі будь-якої лікарні. Ми пропонуємо зробити капітальний ремонт приміщення для молочної кухні і забезпечити її сучасним обладнанням, згідно з усіма стандартами. Для цього нам потрібно знайти інвестора. Якщо ми маємо таку можливість, то чому нам це не робити? Легше всього сказати: давайте за кошти бюджету будемо щось вирішувати, - каже Сергій Моргунов. – І головне – молочна кухня буде працювати тем, де вона знаходиться, поки не буде підготовлено нове приміщення. Ніхто її не закриває, ми розуміємо, що такий заклад має бути. У цьому приміщенні заплановані лише планові роботи, які стосуються санітарної очистки і які проводяться щорічно у червні».​



Переглядів: 2942
Поширень: 0