Цього року 5100 дітей відпочиває у 29 вінницьких пришкільних таборах. Тут для хлопчиків та дівчаток організоване цікаве та пізнавальне дозвілля: відвідування планетарію, аквапарку, екскурсії в міських пожежних частинах тощо. Щоб діти отримували від харчування у таборах більше користі, до їхнього раціону вже традиційно додадуть фрукти, а саме – полуницю. Як відпочивається малюкам сьогодні перевірив міський голова Сергій Моргунов.

З 6 червня у Вінниці розпочали працювати пришкільні табори, у яких відпочиває 5100 дітей. А починалась ця програма у 2006 році з 16 таких таборів, де своє дозвілля проводило 2500 хлопчиків та дівчаток. Тож за 11 років кількість дітей у пришкільних таборах збільшилась удвічі. Для учнів тут організовано змістовне дозвілля. Діти відвідують аквапарк, планетарій, «Дитячу планету», ходять на екскурсії до міських пожежних частин. Також насолоджуються концертними програмами від вихованців міського Палацу мистецтв, Центру підліткових клубів за місцем проживання. Крім того, на школярів чекають різноманітні конкурси, квести, флешмоби, змагання, ігрові програми тощо.

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

Також програмою відпочинку передбачено цикл занять «Гімнастика для очей», лікувальна фізкультура для дітей з ортопедичною патологією, екскурсійні та інформаційно-туристичні програми, цикл тренінгових занять «Таємниці спілкування», фестиваль спорту, інтелектуальні турніри. Крім того – діти долучаться до відзначення Дня сталої енергетики та Дня соціальної та фінансової грамотності. Хлопчики та дівчатка, які відпочивають у таборах, отримують харчування. За традицією, до їхнього раціону включать фрукти, з постачанням яких допомагають місцеві підприємці. Сьогодні міський голова Сергій Моргунов побував у кількох школах, щоб подивитися, як відпочивають діти, чим і на якому обладнанні їх годують.

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

«На сьогодні у Вінниці діє 29 пришкільних таборів, у яких відпочиває 5100 дітей, а це – 30 % від учнів початкової школи. Нагадаю, що ми розпочинали програму по пришкільних таборах у 2006 році, тоді було 16 таборів. Завдяки таким таборам дітям є чим зайнятись в перший місяць канікул, для них проводять різноманітні заходи, тематичні дні. Наприклад, сьогодні у школі №30 фестиваль індійської культури. Я побачив, як діточки співають, займаються йогою, вивчають індійські танці, хлопчики та дівчатка говорили, що їм подобається. Щодо харчування, то збільшено розмір коштів на кожну дитину на 10 гривень в день. У їдальнях є пароковектомати, отже якість харчування вище, ніж його б готували у звичайних духовках. Крім того, з наступного тижня до раціону дітей, які відпочивають у пришкільних таборах, додадуть полуницю, яку постачає одне з підприємств міста», – каже мер міста Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

Також міський голова розповів, що традиційно діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули у зоні АТО, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей (загалом 210 дітей), поїдуть на відпочинок на узбережжя Чорного моря у табір «Бригантина» м. Скадовськ Херсонської області. Крім того, на виконання розпорядження голови Вінницької ОДА Валерія Коровія 278 маленьких віннчан будуть відпочивати в таборах Вінницької області.

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

Міський голова під час виїзної наради побував у школі №5, де діє табір «Подоляночка», у якому відпочиває 210 дітей. Торік для цієї школи було придбано обладнання для харчоблоку, НКК із мультимедійним обладнанням, комплекти парт та інші меблі в класи. Також – здійснено капітальний ремонт коридорів, встановлено енергозберігаючі вікна в рекреаціях, зроблено ремонт санвузлів та покрівлі, відремонтовані приміщення. В цьому році за кошти міського бюджету заплановано зробити капітальний ремонт підлоги в коридорах та встановити дитячий ігровий майданчик.

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

Також Сергій Моргунов побував у пришкільному таборі «Світанок», який діє при школі №30, де відпочиває 180 дітей. Сьогодні у таборі був фестиваль індійської культури. У минулому році в закладі всі вікна було замінено на енергозберігаючі, придбано комплект парт. А в цьому році тут продовжилось будівництво спортивного ядра за рахунок коштів інвестора (ТОВ «Вінниця-буд»), яке розпочалось в минулому році.

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

Сергій Моргунов проінспектував роботу пришкільних таборів міста

Для довідки

Для переможців інтелектуального турніру буде організовано відвідування кінотеатру «Smart Cinema». Спільно з патрульною поліцією у таборах проводиться захід «Безпечне місто – основне завдання патрульної поліції». На базі школи № 26 традиційно працює загін шкільних медіаторів в рамках реалізації програми «Медіація однолітків». Крім того, 36 дітей – переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнських олімпіад, відпочинуть у «Літній школі» на базі приміського табору.

Щорічно в кінці зміни в пришкільних таборах проводиться анкетування дітей щодо рівня організації відпочинку. За підсумками анкетування формується план роботи пришкільних таборів на наступний рік та розподіляється кількість місць.



Переглядів: 3601
Поширень: 0