16 червня у театрі імені Садовського відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника. Медикам подякували за роботу та привітали представники обласної та міської влади. Їм вручили грамоти та грошові премії. А Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1 отримав у подарунок лампу фототерапії для покращення якості надання медичної допомоги новонародженим діткам. Також для медичних працівників влаштували концерт творчих колективів.

На початку урочистостей з нагоди відзначення Дня медичного працівника присутніх привітали перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, голова обласної ради Анатолій Олійник та міський голова Сергій Моргунов.​​

«Сьогодні ми вітаємо з професійним днем всіх лікарів, які докладають зусилля, щоб максимально допомогти кожному вінничанину, – і маленькому, і дорослому, і тому, хто вже в похилих літах. Адже кожен з нас, коли нам погано, звертається до лікарів за допомогою. Щодо реформування медицини на рівні Вінницької області, то ви знаєте про наші потужні плани щодо завершення будівництва лікарні ім. Пирогова, по створення сучасного кардіоцентру, сьогодні тривають ремонтні роботи в обласній дитячій лікарні, обласному протитуберкульозному диспансері. Фактично кожен лікарняний заклад Вінницької області зараз отримує нове сучасне обладнання», – сказав заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Андрій Гижко

​«Мені дуже приємно подякувати вам за вірність клятві Гіппократа, за високий професіоналізм, чуйність, теплоту сердець, за життя які ви рятуєте, за здоров'я яке повертаєте. Тож у ваш професійний день бажаю вам безхмарного неба, здоров’я та щастя», – зазначив голова обласної ради Анатолій Олійник.

Анатолій Олійник

«Лікарі вкладають душу і серце в людей, починаючи від їхнього народження і упродовж всього життя. Від того, наскільки у вас відкриті серця, залежать і настрій тих, кого ви лікуєте. Я б дуже б хотів, щоб ви завжди працювали з ентузіазмом, і при всіх тих питаннях, які виникають зараз під час трансформаційних змін у сфері охорони здоров'я. Але, якщо говорити об’єктивно, якщо нічого не робити, то нічного й не змінюватиметься. Сьогодні з точки зору реформування галузі охорони здоров’я Уряд і Президент вже роблять першочергові кроки. Так, є багато критики, але під лежачий камінь вода не тече. Якщо говорити про Вінницю, то навіть в рамках фінансової децентралізації, позитивні зрушення в охороні здоров'я міста вже відчуваються. Я думаю, що багато хто з вас бачив або принаймні чув про нове сучасне реанімаційне відділення, зроблене в концепції німецької клініки в першій міській лікарні. Аналогічно ми сьогодні працюємо і почнемо будувати більше фактично в три рази відділення у лікарні швидкої медичної допомоги, а на наступний рік будемо забезпечувати його обладнанням. Тільки на капітальні видатки в цьому році ми виділили з міського бюджету 62 мільйони гривень. Це обладнання, ремонт дахів, утеплення тощо.

Сергій Моргунов

Сьогодні ми працюємо з відповідними європейськими фінансовими структурами щодо утеплення і енергозбереження будівель соціальної сфери – і в тому числі і лікарень, амбулаторій сімейного лікаря і Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Але в першу чергу охорона здоров'я залежить саме від вас, від того, наскільки є потужними команди у закладах. Тож вітаю вас і бажаю здоров’я, оптимізму, позитиву як на роботі, так і в родинах. Саме головне щоб був мир, тоді все буде добре, оскільки наші лікарі – найкращі, вони дійсно мають «золоті» руки. І про це знаємо не лише ми, а й весь світ», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Вінницьких медичних праівників привітали з пррофесійним святом

Під час урочистостей за особисті заслуги перед державою, вагомий внесок в розвиток медичної галузі та підготовку медичних кадрів орденом Князя Ярослава Мудрого IV ступеню нагородили Василя Мороза – академіка Академії медичних наук України, професора, ректора Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова.



Переглядів: 4468
Поширень: 0