Про це сьогодні розповів керівник Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко на щопонеділковій апаратній нараді з керівниками департаментів та служб регіону, яку проводив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

За словами Бориса Наливайка, кількість звернень на оформлення закордонних паспортів збільшилась в 2 рази, а в деяких підрозділах - в 3 рази, в зв’язку з отриманням безвізового режиму та настанням сезону відпусток.

«Згідно рейтингів паспортів світу, вітчизняний біометричний паспорт посів 30 місце. Зниження ажіотажу на отримання закордонного паспорта нами очікується наприкінці серпня – початку вересня місяця цього року. На даний час, для забезпечення належного рівня обслуговування населення працюють всі територіальні підрозділи нашої служби, таким чином в кожному районі області громадяни мають змогу оформити всі необхідні документи», – зазначив Борис Наливайко.

На Вінниччині кількість охочих отримати закордонний паспорт збільшилась в 2-3 рази

Окрім того, у вересні місяці планують встановити електронні черги у всіх територіальних підрозділах Державної міграційної служби України у Вінницькій області.

Також посадовець розповів, що кожна територіальна громада має право на придбання спеціальних вузлів для оформлення закордонних паспортів та ID-карток. Вартість необхідної техніки із закритими захищеними каналами зв’язку складає приблизно 500 тис. грн. Дане питання територіальні громади вирішують цілковито самостійно. З боку міграційної служби об’єднаним територіальним громадам надаються лише методичні рекомендації, технічна підтримка та консультації.

На сьогодні, вузол для оформлення ID-карток та закордонних біометричних паспортів придбано в місті Вінниці і встановлено в Замостянському Центрі надання адміністративних послуг.



Переглядів: 2653
Поширень: 0