Сьогодні у міській раді вінничани представили проекти на участь у конкурсі «Пітчінг Вінниця 2017». На реалізацію проектів-переможців будуть виділені кошти Вінницькою міською радою та Британською Радою в Україні. Серед представлених ідей – QR коди на визначних місцях Вінниці, з яких за допомогою гаджету можна зчитувати інформацію про той чи інший об’єкт на трьох мовах. А також – лекторії, під час яких за допомогою мультимедійних проекторів на фасади визначних будівель проектуватимуться фото та відео з зображеннями цього ж будинку в минулому. Крім того, вінничани запропонували облаштувати сенсорну кімнату в дитячому садку № 27, поводити заняття з хімії для вінницьких школярів у Донецькому університеті тощо.

«Дякую учасникам конкурсу за активність та ідеї, проекти дійсно цікаві і потрібні для нашої територіальної громади. Ви показуєте приклад, що можна реалізовувати проекти спільними зусиллями і таким чином робити життя нашої територіальної громади більш цікавим, а Вінницю – ще більш комфортною. У міста є Стратегія, одним з пріоритетів якої є сильна територіальна громада і такі проекти ще раз нам показують, що дійсно наша територіальна громада стає все більш сильнішою та згуртованою. Тож, бажаю всім учасникам удачі», – каже заступник міського голови Галина Якубович.

 Галина Якубович

«Вінниця – це велика територія, на якій ми з вами живемо і наскільки ми вкладаємо в неї свої ідеї, мрії настільки буде цікавіше і активніше наше життя. Ми дуже хочемо максимально підтримати проекти, але це конкурс і звичайно будуть відібрані найкращі. Але ми будемо дуже старатися, щоб цікаві ідеї які не пройдуть в цьому конкурсі, все одно не залишилися без уваги, ми прикладаємо максимум зусиль щоб разом знайти можливості і реалізувати й ці проекти. Конкурс проектів відбувається у рамках програми «Активні громадяни» від Британської ради у співпраці з Вінницькою міською радою, Інститутом розвитку міст, Благодійним фондом «Подільська громада» і ГО «Гармонія», – каже голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк

 Раїса Панасюк

«Вінниця є для нас символічною, адже саме три роки тому якраз саме у Вінниці був реалізований наш перший соціальний проект – інклюзивний майданчик. Для нас це має велике значення», – зазначив директор програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні Віталій Тихонович.

 Віталій Тихонович

Серед запропонованих проектів – «Хімія це просто» Донецького національного університету імені Василя Стуса. «В Україні існує проблема не зацікавленості дітей у вивченні природничих факультетів. А ми, представники Донецького національного університету імені Василя Стуса, можемо бути корисними громаді Вінниччини проводячи безкоштовні науково-поляризаційні заняття з дітьми вінницьких шкіл. Метою нашого проекту є популяризація науки хімії серед школярів Вінниці, пропагування розвитку науки в Україні шляхом облаштування хімічної лабораторії в університеті. Ми плануємо проводити наукову поляризаційні заняття зі школярами, набравши дві групи від 12 до 15 дітей. Крім того, ця лабораторія також буде використовуватися для навчання наших студентів», – зазначила Наталія Леонова, яка презентувала проект «Хімія – це просто».

 Вінничани пропонують проводити у місті оригінальні історичні лекторії, облаштувати сенсорну кімнату у садочку, а на набережній встановити зарядні пристрої

Представник дошкільного навчального закладу № 27 Тетяна Рожок презентувала проект «Сенсорна кімната Лого Смайл». «Метою нашого проекту є успішна соціальна адаптація дітей з особливими освітніми потребами шляхом обладнання у нашому закладі сенсорної кімнати. Наш заклад комбінованого типу, де поруч з групами загального розвитку функціонують групи для дітей з вадами мовлення. Садок відвідує 370 вихованців, згідно заключення психолого-медико-педагогічної комісії 96 з них мають різні мовленнєві порушення, троє дітей мають порушення емоційної і поведінкової сфери. Я переконана, що сенсорна кімната розширить діапазон можливостей для педагогів щодо надання діагностично-консультативної, корекційно-відновлювальної і психологічної допомоги цим дітям», – каже Тетяна Рожок.

 Вінничани пропонують проводити у місті оригінальні історичні лекторії, облаштувати сенсорну кімнату у садочку, а на набережній встановити зарядні пристрої

Віктор Мазурик представив проект по встановленню автономних зарядних пристроїв на сонячних батареях на набережній Світломузичного фонтану, де б люди могли заряджати свої гаджети. «До Вінниці приїжджає велика кількість людей, одним з місць, які полюбляють туристи є Світломузичний фонтан. Багато з них фотографується, знімають відео і якщо їхні гаджети розрядяться, вони матимуть змогу їх зарядити», – каже Віктор Мазурик. Олексій Циганков розповів про проект «Вінниця крізь час». «Метою проекту є популяризація окремих історичних об'єктів міста за допомогою мультимедійних засобів. Ми хочемо провести сім лекторіїв за допомогою мультимедійних проекторів: на фасадах історичних будівель будуть проектуватися фотографії або навіть відео-матеріали з історією саме цього конкретного будинку. Наприклад, будівля Вінницької міської думи, повз яку щодня ходить багато вінничан, але більшість не знає що було всередині цього будинку на початку століття», – каже Олексій Циганков.

Вінничани пропонують проводити у місті оригінальні історичні лекторії, облаштувати сенсорну кімнату у садочку, а на набережній встановити зарядні пристрої 

Андрій Янченко презентував проект «Вільна мапа». «Подорожуючи містами, люди звертають увагу на визначні місця, але, на жаль, часто трапляється, що про них немає інформації навіть в Інтернеті. Тому виникла ідея розмістити на визначних об'єктах міста Вінниці інформаційні QR коди. В сучасному світі кожна людина має гаджети і може просканувати QR код та отримати доступну інформацію. Цей проект несе в собі освітню мету для вінничан. Важливо, що QR коди на об'єктах архітектури не будуть псувати їхній зовнішній вигляд, а кожен турист зможе отримати інформацію, адже вона буде представлена на трьох мовах. Також в проекті врахована інклюзія», – розповів Андрій Янченко.



Переглядів: 2786
Поширень: 0