30 червня у Вінниці зібралось близько сотні голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста, представників влади, банків тощо на перший форум ОСББ. Тут обговорюються питання щодо енергоефективності, як діють програми підтримки ОСББ, програмний продукт «proOSBB», оформлення пільг та субсидій, та багато інших нагальних питань.

Присутніх привітав заступник міського голови Сергій Тимощук. Він сказав, що питання розвитку ОСББ, яке є пріоритетом Стратегії Вінниця 2020, дає великі перспективи для розвитку громадського суспільства. Адже люди є власниками квартир і співвласниками допоміжних приміщень будинку, тому мають знати як краще користуватись своїм майном. Створення ОСББ дає можливість покращити умови проживання.

Сергій Тимощук

«Дуже приємно бачити стільки людей на форумі, які готові брати на себе відповідальність за свої будинки, двори та місто загалом. Такі діалоги дуже потрібні, адже це спілкування, можливість почути один одного, зрозуміти потреби один одного. Тож бажаю вам плідно попрацювати», – каже директор Інституту розвитку міста Аліна Дяченко.

Аліна Дяченко

«Форум об’єднання співвласників багатоквартирних будинків проходить у Вінниці вперше, він відбуватиметься щорічно. Сьогодні в ньому беруть участь близько сотні голів ОСББ, представники влади, департаментів міської ради, банків, які пояснюватимуть про енергоефективні кредити тощо. Порядок денний ми сформували на основі зустрічей, спілкування з громадянами і головами ОСББ, це питання, які цікавлять людей і є нагальними, серед них – енергоефективність, програми, які діють на підтримку ОСББ. Ми запросили департамент адміністративних послуг, адже людей цікавить хто веде прописку, виписку, запросили представників департаменту соціальної політики, які розкажуть про субсидії. Ми й надалі будемо працювати над тим, щоб люди розуміли, що ніхто краще за них за їхній будинок не подбає. До речі, з початку року у нас вже зареєстровано 18 ОСББ», – каже начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.

Ігор Іванов

Ігор Іванов розповів присутнім про існуючі програми, можливості, сервіси для ОСББ у Вінниці. Голови правління ОСББ «Злагода-94» та «Юмір» розповіли історії успіху функціонування структур. Після цього головний спеціаліст відділу енергетики департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Павло Єрохін акцентував увагу на енергоефективних заходах, теплих кредитах для ОСББ та умовах їх надання.

Після обіду заступник директора ТОВ «Вінниця Комфорт Сервіс» Олег Лаврік розповість про «proOSBB» – програмний продукт, що надає співвласникам і управителям можливість прозорого ведення діяльності та комфортного управління будинком.

У Вінниці стартував перший форум ОСББ

Про практику місцевих програм підтримки ОСББ розповість начальник відділу капітального ремонту та розвитку житлового господарства Сергій Ткачук. Присутніх ознайомлять з «Меморандумом про співпрацю та взаєморозуміння в сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками на території Вінниці». Також, нагадають процедуру відновлення та передачі технічної документації на будинок після створення ОСББ. Заступник директора департаменту адміністративних послуг Євген Іщук розповість про видачу довідок про склад сім’ї, прописаних, фактично проживаючих осіб. А перший заступник директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук розповість про реалізацію права на отримання пільг та субсидій після створення ОСББ та зміни форми управління. Директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук пояснить особливості оформлення ОСББ права власності на прибудинкову територію та оформлення її у постійне користування.



Переглядів: 3785
Поширень: 0