У понеділок, 17 липня, художники почнуть наносити перший мурал у рамках проекту «VIN ART CITY». Це буде картина «Спрямованість» на будинку по вулиці Князів Коріатовичів,155. Загалом в цьому році буде нанесено п’ять муралів. На стіні багатоповерхівки по вул. Келецька, 132,а з’явиться «Місто спорту» від Наталі Лісової. По провулку М. Амосова, 28,а з’явиться картина «Слов’янка» від Тетяни Чубар. Володимир Ходак розробив мурал «Плідність» для будівлі по провулку М. Амосова, 28,а. А на стіні по вул. Келицька, 138 намалюють «Місто Культури» від Олега Ходакова.

У Вінниці з 2015 року діє щорічний проект мурал-арту (стінопису) «VIN ART CITY». Його метою є формування креативного міського середовища, туристично привабливого іміджу міста, активізації безпосередньої участі вінничан у трансформації творчого простору м. Вінниці. 15 червня цього року вже традиційно було розпочато прийом заявок на участь в цьогорічному проекті.

В результаті оргкомітет проекту отримав 29 творчих заявок від художників з міст Вінниці, Києва, Луцька, Харкова, Львову. З них експертною радою було відібрано та затверджено рішенням виконкому Вінницької міської ради 5 пропозицій для реалізації у Вінниці на спеціально обраних стінах будинків міста.

"Місто спорту" Наталія Лісова (буд. по вул. Келецькій, 132,а)

Таким чином учасниками резиденції стінопису «VIN ART CITY» в м. Вінниця цього року стали Наталія Лісова з проектом «Місто Спорту» (вул. Келецька, 132,а), Тетяна Чубар з роботою «Славянка» (пров. М. Амосова (кол. Медведєва), 28-а). Також – Володимир Ходак, який представив мурал «Плідність» (пров. М. Амосова, 28-а), Олександр Марченко – «Спрямованість» (вул. Князів Коріатовичів, (Свердлова) 155), Олег Ходаков – «Місто Культури» (вул. Келицька, 138).

"Місто культури" Олег Ходаков (вул. Келецька, 138)

Роботу над реалізацією проектів митці розпочнуть 17 липня. Першою локацією проекту стане стіна на будівлі по вул. Князів Коріатовичів, 155, де художник-стінопису Олександр Марченко розпочне втілювати в життя власний творчий задум «Спрямованість», який присвячений темі авіації.

"Спрямованість" Олександр Марченко (вул. Князів Коріатовичів, 155)

Родзинкою цьогорічної резиденції є масштаби локацій – це стіни дев’ятиповерхових будинків. Що створює для учасників нові виклики та можливості. Проект буде тривати до 5 вересня 2017 року та презентований в рамках святкування Дня міста.

Довідка

Стіно́пис або му́рал (англ. mural — «фреска»; ісп. muro — «стіна», «мур») — різновид монументального і декоративного малярства, що виконувалося безпосередньо на стіні або на штукатурці, закріпленій на стіні, в якому фігуративні образи й декоративні орнаменти підпорядковуються архітектурним формам. У стінописі користуються різною малярською технікою



Переглядів: 4537
Поширень: 0