​25 липня у міській раді підписали декларацію про приєднання Вінниці до системи онлайн-аукціонів «ProZorro.Продажі». Це дозволить здійснювати прозору реалізацію майна та збільшить кількість потенційних покупців. Вінниця третє місто в Україні, яке приєдналось до системи онлайн-аукціонів.

ProZorro.Продажі – спільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Він створений для швидкої та ефективної реалізації державного та комунального майна, а також запобіганню корупції завдяки централізації даних, громадському контролю та розширенню кола покупців. Проект ProZorro.Продажі створений за принципами системи публічних електронних закупівель ProZorro. Практика застосування «ProZorro.Продажі» показує ефективність системи для всіх сторін процесу: міста, бізнесу та громадськості.

Декларацію про приєднання до системи «ProZorro.Продажі» підписав міський голова Сергій Моргунов. «Ми вже другий рік працюємо по системі електронних закупівель ProZorro. На сьогоднішній день, якщо говорити про Вінницьку міську раду, лише за шість місяців 2017 року ми вже зекономили 96 мільйонів гривень. Це досить серйозний результат. У 2016 році, коли ми лише розпочали, було зекономлено 44 мільйони гривень, а це – фактично реконструкція приміщення та нове обладнання для одної реанімації, яку ми відкрили у березні 2017 року у першій лікарні. А сьогодні ми підписуємо декларацію щодо приєднання до проекту ProZorro.Продажі. Це однозначно буде позитивним моментом, адже це крок до більш прозорої реалізації майна як рухомого, так і нерухомого. Також ми матимемо можливість розширення кола покупців, система збільшить можливості наповнення бюджету різних рівнів комунальних підприємств і міського бюджету. І, звичайно, реалізація неліквідного в наших сьогоднішніх умовах майна. На сьогоднішній день тільки два органи місцевого самоврядування приєдналися до цього проекту – це Донецька цивільна військова адміністрація і місто Маріуполь, Вінниця – третє місто. До речі, у липні на розгляд Верховної Ради подано проект закону за яким мала приватизація теж має проходити через систему ProZorro. Продажі», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Вінниця приєдналась до системи онлайн-аукціонів «ProZorro.Продажі»

«Система електронних закупівель ProZorro стала дуже відомим і успішним проектом, який вже зекономив державі 22 мільярди гривень і продовжує це робити. Сподіваємось, що новий проект електронних закупівель ProZorro також буде успішним.

Вінниця приєдналась до системи онлайн-аукціонів «ProZorro.Продажі»

Наші переваги – це повна прозорість, ви бачите всіх, хто подавався на аукціон, їхні ставки, ви можете перевіряти, чи ефективно ваші комунальні підприємства виставляють на продаж майно тощо. У нас широкий доступ до покупців з усієї України. Проект безкоштовний для державних комунальних підприємств, комісією сплачує покупець», – зазначив керівник проекту ProZorro. Продажі, радник міністра інфраструктури Олексій Соболєв.



Переглядів: 2540
Поширень: 0