Цей проект, згідно із попередніми домовленостями, компанія ДТЕК Енерго реалізуватиме у співпраці з обласною владою. 100 млн. гривень на його впровадження профінансує ДТЕК, 20 млн. гривень буде спрямовано з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

26 липня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія із представниками компанії: директором з регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяною Оверіною, керівником департаменту по взаємодії з місцевими органами влади ДТЕК Енерго Віктором Дибашем, директором ДТЕК Ладижинська ТЕС Олександром Бобриком та депутатом Вінницької обласної Ради Людмилою Головашич, присвячена питанню впровадження зазначеного екопроекту та перспектив подальшої співпраці.

На Ладижинській ТЕС буде здійснено модернізацію електрофільтрів

«У нас прийняте рішення по обласному фонду охорони навколишнього природного середовища, і в межах питомої ваги ми виділили 20 млн. гривень як дольову участь в модернізації електрофільтрів. Приємно, що всі наші домовленості виконуються, і ми налаштовані на подальше співробітництво», - зазначив керівник Вінниччини Валерій Коровій.

На Ладижинській ТЕС буде здійснено модернізацію електрофільтрів

За словами директора ДТЕК Ладижинської ТЕС Олександра Бобрика, заходи з реконструкції будуть розділені на три пускові комплекси. «В цьому році ми повністю робимо корпус, піднімаємо висоту на 14 м для нових електродів, робимо два поля, ремонтуємо нову кабельну продукцію, кладемо бункери», - повідомив директор ТЕС. Відтак зауважив, що ремонтні роботи розпочнуться з 1 вересня.

Керівник департаменту по взаємодії з місцевими органами влади ДТЕК Енерго Віктор Дибаш, у свою чергу, запевнив, що всі домовленості будуть виконані, забруднення повітря буде зменшено до 3 разів і, незважаючи на складний для компанії стан, запланований капітальний ремонт загальною вартістю 120 млн. гривень буде здійснений в цьому році.

На Ладижинській ТЕС буде здійснено модернізацію електрофільтрів

Крім того, під час спілкування учасники зустрічі торкнулися питання реалізації соціальних проектів на території Вінниччини. Так, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна підкреслила, що в цьому році в бюджеті компанії закладено 2 млн. гривень на благодійні проекти, тож вони готові й надалі надавати необхідну допомогу об’єктам соціальної сфери області.



Переглядів: 3146
Поширень: 0