Виконавчим комітетом Вінницької міської ради вирішено приєднати місто до Міжнародної Хартії відкритих даних. Відповідним рішенням також передбачено розробку Плану дій на реалізацію принципів Хартії, серед яких є відкритість за замовчуванням, коли вся публічна інформація повинна публікуватись у машиночитному форматі, доступність і чіткість, доступ та використання, порівнюваність, розвиток врядування та залучення громадян, інновацій.

Ця ініціатива є одним з пунктів реалізації спільного Проекту міжнародної технічної допомоги «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (ТAPAS)  з фондом «Євразія» та Державним агентством з питань електронного управління Меморандуму щодо співпраці у відкритті даних міської ради.

Документи щодо доєднання Вінниці до Хартії відкритих даних будуть скеровані до центрального офісу ініціативи для погодження. Таким чином місто стане одним з 30 локальних урядів в світі, які долучились до ініціативи.

Меморандум про співпрацю було підписано 27 червня 2017 року, і на сьогоднішній день за допомогою експертів проекту вже проведено аудит даних, якими володіє муніципалітет та розроблено проект плану дій по відкриттю публічної інформації в форматі відкритих даних. Цей план буде скеровано до відповідальних осіб Хартії для включення міста до міжнародної ініціативи.

Окрім того, нагадуємо, що команда проекту збирає до 31 серпня пропозиції від городян з приводу їх потреб в інформації щодо міста. Своїми думками, яка саме інформація повинна бути опублікована міською радою, можна поділитися через опитувальник 

На сьогодні до Міжнародної Хартії долучились уряди 17 країн. У листопаді минулого року долучилася і Україна. Окрім того, до міжнародної ініціативи, метою якої є поширення демократії, боротьба з корупцією та сприяння економічному зростанню у всьому світі, долучилося і 30 муніципалітетів.



Переглядів: 2411
Поширень: 0