Цього літа у школі №35 завершується комплексне утеплення будівлі, яке розпочалась минулого року. Наразі триває утеплення фасаду школи, вже замінено усі вікна. А 2016-го тут було капітально відремонтовано покрівлю. Сьогодні, 17 серпня, під час виїзної наради у цьому навчальному закладі побував міський голова Сергій Моргунов. Йшлося про якість та терміни виконання робіт. ​

Утеплювати заклади освіти у Вінниці почали у 2015 році. Першим таким об’єктом стала школа №25, де в рамках термореновації було замінено вікна, утеплено дах та фасад. Минулого року такі ж роботи були виконані у школі №34.

У 35-ій школі термореновація розпочалась у 2016 році з покрівлі площею 2250 м2. Цього року вже замінено майже 200 вікон, влаштовано захист від блискавки, триває утеплення цоколю (235 м2) та фасаду (2161 м2), ремонт входів, ганків та будівництво пандусів. За прогнозами фахівців з енергоменеджменту, після завершення робіт ця школа буде споживати втричі менше тепла.

Після термореновації школи №35 заклад втричі менше споживатиме теплової енергії

За словами Сергія Моргунова, заходи з енергозбереження є пріоритетними, оскільки це підвищує комфортність перебування дітей у школах й садках та економляться бюджеті кошти, які ідуть на оплату комунальних послуг та енергоносії.

Після термореновації школи №35 заклад втричі менше споживатиме теплової енергії

Після термореновації школи №35, заклад втричі менше споживатиме теплової енергії

«Ми сьогодні дійсно в першу чергу займаємось утепленням, але паралельно виконуються ремонти покрівель, заміна вікон, будуються спортивні та ігрові майданчики, оновлюються харчоблоки, купується нове обладнання для їдалень, благоустрій територій, ремонти санвузлів, заміна обладнання ігрових майданчиків у садочках, комунікацій і т. д. Тобто, ми маємо ресурс, який сьогодні дозволяє нам суттєво покращити матеріально-технічну базу закладів освіти. Наступного року ми будемо працювати в такій самій динаміці, – зазначив міський голова. – В цьому році нам вдалося залучити тільки бюджетних коштів на капітальні видатки на заклади освіти понад 95 мільйонів гривень. З врахуванням інших робіт, будівництва інвесторами спортивних ядер та двох нових дитячих садків, які будуть передні в комунальну власність міста, то фактично в систему освіти Вінниці (і дошкільні заклади, і школи) у 2017-му інвестується близько двохсот мільйонів», - розповів міський голова Сергій Моргунов.

Після термореновації школи №35 заклад втричі менше споживатиме теплової енергії

Крім того, біля стадіону ЗШ № 35 здійснюється будівництво роздягалень на 2 команди з санвузлами і душовою. Роботи розпочаті у червні і наразі вони виконані на 90 %.

Додатково:

В цьому році на замовлення департаменту капітального будівництва міської ради також виконується реконструкція з утепленням покрівлі ЗШ №16 (минулого року було утеплено фасад) та утеплення фасадів із заміною вікон та дверних блоків у ЗШ №20 (минулого року зробили покрівлю). Також термомодернізацію розпочато у ЗШ №33 (1 етап – реконструкція даху з його утепленням).

Серед інших проектів 2017-го по вінницьких школах: розробка проектно-кошторисної документації на термореновацію будівель інших шкіл, будівництво футбольного поля в школі №32, спортивних та ігрових майданчиків в школах №№ 3, 4, 5, капремонт харчоблоків в 3-х закладах (№№ 1, 23, 27), ремонт санвузлів в 9 школах (№№ 1, 4, 7, 12, 17, 20, 22, 23, 25), ремонт підлоги в школах №5 та №19, ремонт витяжної системи в школі № 27, ремонт системи опалення в 3-х школах (№№19, 26, 29), ремонт покрівлі в 4-х школах (№№11, 27, 31, Спец.ЗШ), благоустрій території в гімназії № 23 та 33-й школі, капітальний ремонт вікон в школі №15.

Загалом на капітальні видатки на школи в міському бюджеті на цей рік передбачено понад 46 млн грн.



Переглядів: 3607
Поширень: 0