У суботу, 26 серпня, у штабі Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, відбулися урочистості, присвячені професійному святу військових і цивільних авіаторів, працівників авіаційної промисловості і транспорту – Дню авіації.

У святковому заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов, керівний та особовий склад Командування Повітряних Сил ЗС України, ветерани-авіатори, представники органів виконавчої влади, керівники силових структур та громадськість міста.

Як у Вінниці День авіації відзначили 

Розпочалися урочистості з шикування особового складу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, покладання керівним складом ПС ЗС України і ветеранами квітів до комплексу «Вшанування пам’яті захисників Вітчизни».

Як у Вінниці День авіації відзначили

Під час свого вітального слова командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов висловив глибоку вдячність всьому особовому складу авіації Повітряних Сил Збройних Сил України за зразкове виконання військового обов’язку, високий професіоналізм і відповідальність під час виконання завдань за призначенням, а ветеранам авіації подякував за те, що передають свій досвід сучасному поколінню воїнів-авіаторів.

 Як у Вінниці День авіації відзначили

«Від імені військової ради Командування Повітряних Сил Збройних Сил України бажаю Вам та вашим родинам мирного неба, міцного здоров’я, родинного благополуччя та подальших успіхів в ім’я зміцнення боєздатності Повітряних Сил Збройних Сил України!» - зазначив командувач Повітряних Сил.

Як у Вінниці День авіації відзначили

На завершення урочистостей з нагоди свята відбувся святковий концерт за участю Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗС України.

 Як у Вінниці День авіації відзначили

Протягом всього святкового дня у Командуванні Повітряних Сил ЗС України проходили цікаві пізнавальні тематичні заходи з нагоди «Дня відкритих дверей», під час яких гості ознайомилися з експозиціями авіаційної, зенітної, ракетної техніки та техніки радіотехнічних військ, що перебуває на озброєнні у ПС ЗС України. Також, поряд із сучасною технікою, дана експозиція об’єднала в собі унікальні історичні експонати літаків від часів Другої світової війни до сьогодення. Зокрема, десятки літаків та вертольотів різних модифікацій, раритетні зразки військової техніки, серед яких легендарні МіГ-25 і Як-28.

Як у Вінниці День авіації відзначили

А також, запрошені гості послухали історію їх розробки та функціонування, а також мали змогу сфотографуватися на згадку про свято поруч із кожним зразком військової техніки та озброєння. Окрім того, всі охочі мали можливість скуштувати справжньої солдатської каші, адже на заході було організовано польову кухню та їдальню у наметовому містечку штабу Командування Повітряних Сил.

Як у Вінниці День авіації відзначили



Переглядів: 3935
Поширень: 0