1 вересня, біля Вінницького училища культури і мистецтв відбулось урочисте відкриття погруддя видатного українського композитора, нашого земляка Миколи Леонтовича. З нагоди свята, участь в урочистостях взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник.

«Сьогодні дійсно історичний день, який має символічне значення, адже відкриваючи погруддя Миколи Леонтовича водночас ми відкриваємо свято знань. Леонтович був видатний педагог. Сотні тисяч студентів навчалися і навчаються на його творах не лише в Україні, а й і в усьому світі», - відзначив виступаючи голова облдержадміністрації Валерій Коровій, - «Велика честь для кожного з нас бути присутніми на сьогоднішньому святі. Оскільки, в цьому році ми відзначаємо 140-річчя від дня народження великого українського композитора Миколи Леонтовича» - продовжив Валерій Коровій.

У Вінниці встановили погруддя всесвітньовідомого українського композитора Миколи Леонтовича

«До ювілею нашого земляка в області зроблені певні кроки. Так, в минулому році відновлено музей Миколи Леонтовича в селі Марківка Теплицького району. Також, символічним є те, що цьогорічний перший міжнародний оперний фестиваль «ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН» було відкрито оперою Миколи Леонтовича «На русалчин Великдень». Окрім цього, планується відкрити діброву імені Миколи Леонтовича» - повідомив голова ОДА.

У Вінниці встановили погруддя всесвітньовідомого українського композитора Миколи Леонтовича

Також очільник облдержадміністрації відзначив важливість подій, які сьогодні відбуваються в країн. «Важливим є те, що не зважаючи на ті важкі часи, які ми переживаємо сьогодні, ми рухаємось вперед, здійснюємо реформи і робимо все задля того, щоб побудувати нову, сучасну, демократичну, заможну, проєвропейську державу Україна» - підкреслив Валерій Коровій.

У Вінниці встановили погруддя всесвітньовідомого українського композитора Миколи Леонтовича

Слова вітання з нагоди свята висловив голова обласної Ради Анатолій Олійник: «Прийміть найщиріші слова вітання з нагоди сьогоднішньої урочистої події, з нагоди Дня знань, а також з нагоди вступу України до асоціації з ЄС. Також, хочу наголосити, що без минулого немає майбутнього. Тому відроджуючи пам’ять і славу нашого видатного земляка Миколи Леонтовича ми відроджуємо нашу країну. І всі ті кроки, які зроблено з нагоди 140-річчя від дня народження Миколи Леонтовича – це є та невелика данина, яку ми маємо віддати нашому видатному земляку. А попереду чекає ще багато ініціатив і кроків, які необхідно зробити. І, я сподіваюсь, що сьогоднішнє урочисте відкриття погруддя стане символом відродження слави Миколи Леонтовича».

У Вінниці встановили погруддя всесвітньовідомого українського композитора Миколи Леонтовича

З нагоди урочистого відкриття колектив та студенти училища вшанували композитора покладанням квітів, а хоровий колектив та студентський оркестр училища виконали найкращі твори видатного композитора.



Переглядів: 3508
Поширень: 0