Заходи з енергоефективності у школі №20, що по вулиці Чумацькій,266, розпочались минулого року з реконструкції (з утепленням) даху. Цього літа роботи продовжились – до початку навчального року у закладі замінено вікна на металопластикові та виконано утеплення фасаду.

У цьому році проводилось чимало робіт по утепленню шкіл та садочків у різних куточках міста. За рахунок фінансової децентралізації з’явилась можливість більше коштів направляти на капітальні ремонти закладів освіти. Наприклад, у 2017-му завершено реконструкцію з утепленням даху школи №16, (у 2016 році за фінансової допомоги ремонтно-будівельного командування військово-морських сил США тут утеплено фасад закладу та замінено вікна на металопластикові, за кошти міського бюджету утеплено стіни басейну школи). Цього літа у школі №35 завершилось комплексне утеплення будівлі, яке розпочалась минулого року з реконструкції покрівлі.

«У цьому році продовжилась термореновація школи №20. В минулому році у закладі було утеплено дах. А в цьому році – фасад. Також замінили ті вікна, які не були металопластиковими. Тепер всі вікна закладу будуть більш енергоефективні. Очікуємо, що вже цієї зими школа покаже суттєву економію енергоресурсів і, відповідно, коштів, які спрямовуються на плату за комунальні послуги», – розповіла директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Загалом, за останні роки у Вінниці повністю вже утеплено п’ять шкіл – №25 ,34, 35,16,20, закінчуються роботи у школі № 15 (за кошти інвестора). Тут проведено весь необхідний комплекс робіт – від реконструкції покрівель, заміни вікон та завершуючи утепленням фасадів. Так само комплексно були проведені роботи в садочку по Порика, 5А та в ДНЗ №№ 31, 73, 77.

Як зазначила Оксана Яценко, роботи з енергоефективності є одними з пріоритетних під час проведення ремонтних робіт у закладах освіти. Адже вони дозволять економити на споживанні теплової енергії, а також підвищують комфортність перебування у закладах для школярів.



Переглядів: 4216
Поширень: 0