Вже за місяць на базі потужностей вінницького «45-го заводу» запрацює підприємство «Електричні системи», яке вироблятиме електрокабельні джгути для автомобілів європейських заводів, що працює у співпраці з американською корпорацією Delphi - міжнародною компанією із виробництва автокомплектуючих. До кінця цього року на підприємство планують набрати 700 робітників, а до кінця 2018-го – більше двох тисяч.

Два місяці тому за участю голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, аташе з питань торгівлі США Мішель Сміт та Генерального директора Концерну "Укроборонпром" Романа Романова відбулося підписання Договору про співпрацю між Державним підприємством «Електричні системи» та корпорацією Delphi. Загальна сума інвестицій у цей проект – близько 10 млн. євро. Виробничі потужності нового виробництва розташовано на 15 тис. кв м території ДП «45 Експериментальний механічний завод». На ньому вироблятимуть електрокабельну продукцію для автомобілів «Мерседес», тобто кабелі, шнури та джгути для різних частин автомобіля – дверей, сидінь, даху тощо.

Сьогодні подивитись як йдуть ремонтні роботи, на завод приїздили голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та міський голова Сергій Моргунов.

З жовтня у Вінниці буде запущено виробництво запчастин до автомобілів Mercedes

«За нашими підрахунками близько 30 % жителів Вінниці та області працює в так званому сірому ринку зайнятості. І сама ідея цього проекту полягала в тому, що створення лише виробничих місць у цьому бізнесі дасть можливість працевлаштуватися більше двом тисячам вінничан. Специфіка цього виробництва полягає в тому, що тут можна досить швидко навчатися і не потрібно витрачати багато часу, щоб навчати людей. Тому наше прохання, яке ми ставили перед компанією «Делфі» в переговорному процесі, було достатньо простим – створити максимальну кількість робочих місць і задекларувати заробітну плату, яка має бути принаймні на 20-30 % більшою, ніж в середньому на ринку міста Вінниці. І це вже дало результат, тому що багато підприємств, коли почули про такий рух на ринку праці, автоматично почали піднімати заробітну плату», - розповідає Валерій Коровій.

З жовтня у Вінниці буде запущено виробництво запчастин до автомобілів Mercedes

Розпочати роботу по випуску продукції планується вже у жовтні поточного року, тож поки ведуться завершальні роботи в цехах підприємства. За договором, готова продукція буде відправлятися в Румунію, а звідти вона вже надходитиме на конвеєри Mercedes-Benz.

  З жовтня у Вінниці буде запущено виробництво запчастин до автомобілів Mercedes

«Ми зробили перший «прольот» виробництва, вже приймаємо обладнання. Зараз ми завершуємо монтаж електропроводки і «стислого» повітря. Тиждень нам потрібно на монтаж обладнання, з яким нам допоможуть колеги з Румунії. І десь через тиждень до нас приїде перша бригада вже навчаних працівників з Івано-Франківська, яка протягом трьох місяців там перебувала на стажуванні, і тоді ми вже приступатимемо до роботи. На другому і третьому «прольотах» ми плануємо до середини жовтня завершити всі ремонтні роботи та комунікації», - розповідає директор ДП «Електричні системи» Олександр Тіщенко.

 З жовтня у Вінниці буде запущено виробництво запчастин до автомобілів Mercedes

«Якщо говорити про налагодження виробництва – це послідовний етап системної роботи, який ми маємо в рамках Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020». Адже це створення нових робочих місць та комфортних умов для роботи, і не тільки для мешканців Вінниці, а й всієї області. Також це додаткові надходження до бюджету Вінниці», - каже Сергій Моргунов.

Середня заробітна плата працівників робітничих спеціальностей становитиме 6500 грн. В планах підприємства також налагодження автобусного підвозу працівників до роботи в радіусі 50 км – не тільки вінничан, а й жителів навколишніх з Вінницею районів.



Переглядів: 6697
Поширень: 0