Вінницька міська рада та Ощадбанк розпочинають спільний проект по підтримці розвитку малого та середнього бізнесу в рамках програми «Будуй своє». Сьогодні, 3 жовтня, обидві сторони підписали відповідний Меморандум про співпрацю, після чого будуть відпрацьовані чіткі механізми фінансової і консультаційної підтримки вінницького бізнесу, якими підприємці зможуть скористатись вже у наступному році.

Вінниця – перше місто України, яке долучається до програми «Будуй своє» Ощадбанку та дає можливість своїм підприємцям отримувати компенсацію частини кредиту на етапі започаткування бізнесу.

Програма «Будуй своє» у співпраці з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України направлена на допомогу підприємцям та стартаперам у навчанні, консалтингу та отриманні фінансових інструментів на привабливих умовах.

Програма в першу черга спрямована на допомогу підприємцям в легкому старті своєї справи, залучення їх до партнерських програм від великого бізнесу, навчальних та фінансових компонентах. Зусилля задля реалізації цієї програми об’єднують центральні та місцеві органи влади, представники міжнародних організацій та кращі українські компанії.

Угода між Вінницькою міською радою та Ощадбанком передбачає розробку та впровадження нових фінансових інструментів підтримки підприємців, залучення міжнародних організацій, фінансову підтримку підготовки бізнес-планів та технічно-економічних обґрунтувань. Згідно з цією програмою, підприємці, що відповідають певним вимогам, зможуть отримати компенсацію частини кредиту. Терміни кредитування за програмою, максимальний розмір кредиту, вимоги до учасників та порядок відшкодування набудуть чинності після затвердження відповідної програми на сесії Вінницької міської ради.

Міська рада та Ощадбанк будуть спільно реалізувати проект з підтримки малого та середнього бізнесу у Вінниці

«Проект «Будуй своє» вселяє надію в те, що люди зможуть будувати щось своє і робити це в Україні. Останнім часом ми багато говоримо про європейські інвестиції, але недостатньо уваги приділяємо внутрішнім інвестиціям, розвитку внутрішнього малого і середнього бізнесу, а цей проект направлений саме на те, щоб розширювати можливості бізнесу в Україні. Приємно, що сьогодні саме Вінниця стала першим містом, яке підписало Меморандум про співпрацю з державним банком «Ощадбанк» щодо допомоги малому і середньому підприємництву. Ми сьогодні відпрацьовуємо наші подальші кроки, але головне, що у Вінниці будуть ширші можливості для малого і середнього бізнесу щодо залучення кредитних ресурсів на сприятливих умовах. А для міста в першу чергу це створення нових робочих місць, надходження податків, прозорість ведення бізнесу і розвиток його в цілому. Останнім часом економіка виходить зі стагнації, і тут є важливою роль місцевої влади у створенні максимально комфортних умов для ведення бізнесу. Приємно, що банки, зокрема «Ощадбанк», сьогодні теж думають про розвиток бізнесу в Україні і зокрема у Вінниці. Тож маю надію, що ця програм матиме успіх, і що бізнес користуватиметься нею», – зазначає міський голова Сергій Моргунов.

«Для мене честь, що ми розпочинаємо програму саме з Вінниці. Хочу віддати належне вашому місту, адже ви завжди були попереду, в авангарді цього процесу щодо розвитку бізнесу. Завжди потрапляючи у Вінницю я дивувався тій кількості підприємців, які у вас працюють, якості підприємницької ініціативи, підходам муніципалітету до полегшення їхньої роботи. Отож, ми розпочинаємо з вашого міста процес перезавантаження регіональних програм підтримки малого підприємництва. Ми дуже розраховуємо, що державний «Ощадбанк» і наші партнери, серед яких такі великі компанії як Київстар, Нова пошта та навіть Google, дійсно зроблять перші кроки в полегшенні роботи малого бізнесу відчутними», – каже голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний.

Міська рада та Ощадбанк будуть спільно реалізувати проект з підтримки малого та середнього бізнесу у Вінниці

Мський голова Вінниці Сергій Моргунов прокоментував подію на своїй Facebook сторінці:

Маю гарну новину для вінницького бізнесу – сьогодні з головою правління Ощадбанку Андрій Пишний підписали Угоду про співпрацю. Йдеться про реалізацію спільного проекту по підтримці розвитку малого та середнього бізнесу в рамках програми від Ощадбанку «Будуй своє».

Вінницька міська рада стала першою в Україні, хто долучається до цієї програми. Практична реалізація проекту, яка розпочнеться з 2018-го року, дасть можливість вінницьким підприємцям отримувати кредити від Ощадбанку на пільгових умовах для започаткування або розвитку власної справи. А міська рада розробить муніципальну програму щодо компенсації частини кредиту, який надаватиметься Ощадбанком терміном до 3-х років.



Переглядів: 3136
Поширень: 0