Захід організований за ініціативи Центру підтримки бізнесу м.Вінниці, оснований на базі ГО «Вінницький клуб ділових людей», за підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Як зазначає організатор форуму Надія Лисецька: «Основна мета заходу спрямована на обмін досвідом і поширення успішного ведення сільськогосподарської та харчопереробної діяльності між підприємцями різних регіонів України та запрошених гостей з Нідерландів, Польщі, Німеччини, а також популяризація агропромислового бізнесу, стимулювання до запровадження переробної промисловості на підприємстві. Ми підібрали найкращих спікерів, експертів, практиків, які будуть говорити про інновації у сільському господарстві. Будуть практичні поради аграріям про фінансові інструменти, доступи до фінансових кредитних ресурсів, міжнародних грантових донорських програм. Аграрії отримають практичні знання, де і як можна отримувати кошти, що зараз в трендах у сільському господарстві у харчовій переробці».

У Вінниці розпочав свою роботу дводенний аграрний форум AgroVin-2017

У вітальному слові директор Департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України Баграт Ахіджанов зазначив: «Такі форуми спрямовані на те, аби зосередити увагу на лідерських позиціях агроформувань, які здатні сприяти розвитку аграрного сектору регіону та держави в цілому. Я впевнений, що аграрний потенціал, який має Україна, розкритий лише на 30%. Завдяки запровадженню сучасних технологій і підходу як з боку менеджменту, так і техніки, тільки за останні 10 років ми майже подвоїли урожаї зернових. Тобто нам є усім чому повчитись, а також є і певний досвід і напрацювання, яким варто поділитись».

У Вінниці розпочав свою роботу дводенний аграрний форум AgroVin-2017

Звертаючись до присутніх перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко зазначив: «Висловлюю слова вдячності усім аграріям Вінничини. Адже завдяки вашій наполегливій роботі сьогодні Вінницька область може гордидитись, що є лідером в агропромисловому секторі всієї України. Здобутки, які продемонстровані - це величезна робота кожного з вас. AgroVin-2017 це непросто форум Вінницької області це форум програм і можливостей для кожного сільськогосподарського бізнесу Вінниччини і тих регіонів, які завітали до нас. Я хотів би, щоб під час форуму кожен з учасників почув щось корисне і цікаве для розвитку свого бізнесу, дізнався, яким чином можуть допомогти і підтримати державна і місцева влада, міжнародні програми, аби аграрний бізнес зробити максимально ефективним».

У Вінниці розпочав свою роботу дводенний аграрний форум AgroVin-2017

Також учасникам форуму Андрій Гижко презентував можливості підтримки малого підприємництва в сільській місцевості на Вінниччині.

У Вінниці розпочав свою роботу дводенний аграрний форум AgroVin-2017

Протягом двох днів роботи форуму передбачається пленарана частина, яка триває 12 жовтня і складається з IV секцій. А саме: презентація державних та міжнародних програм підтримки агробізнесу; інноваційні рішення і механізми у переробці та с/г машинобудуванні, ІТ-технології в с/г; успішні кейси та нововведення у сільському господарстві; перспективи розвитку агропромислового сектору України.

У Вінниці розпочав свою роботу дводенний аграрний форум AgroVin-2017

13 жовтня запланований агротур сільськогосподарськими та харчопереробними підприємствами Вінницької області.



Переглядів: 3953
Поширень: 0