15 жовтня у Вінниці відбудеться фестиваль-пікнік «Громадська кухня», на який запрошуються представники громадських організацій, волонтери, активісти та інші зацікавлені вінничани.

Фактично фестиваль є відкритим майданчиком для неформального спілкування, обміну історіями успішних проектів та просто – кулінарії.

Як розповів співорганізатор події, Олександр Шемет, мета заходу – знайомство та спілкування учасників. "Ціль – зібрати учасників різних існуючих та активних громадських організацій. Так ми поглянемо один одному у вічі. А ще – це просто спілкування у неформальній обстановці. Ми із партнерами домовилися, що кожна організація готуватиме свою страву і пригощатиме усіх інших, в тому числі гостей. Безкоштовно".

Олександр Шемет прогнозує одразу кілька «родзинок» програми: наприклад, створення спільного «сендвічу», який по-своєму прикрашатимуть усі учасники. Також організатори очікують на долучення до акції вінницької поліції.

Окрім кулінарної частини події, можна буде долучитись й до приготування напоїв – зокрема планується почавити виноград, вином із якого можна буде пригоститись згодом.

"Ще буде така рубрика «Наші невдачі», де громадські організації не вихвалятимуться своїми досягненнями, а навпаки – розкажуть про те, як свого часу їм доводилось вирішувати ті чи інші проблеми, чому було так. Поділяться власним досвідом та почують про шлях інших," – додає Олександр Шемет.

В неділю у центрі міста відбудеться фестиваль-пікнік "Громадська кухня"

Також буде організовано щось на кшталт кінотеатру, де можна буде переглянути стрічки, які певним чином пов’язані із діяльністю учасників фестивалю.

"А ще на подію запросимо музикантів. Бо спілкування – то добре, а ще краще – робити все гучно та весело, " – говорить пан Шемет.

Подія розпочнеться о 12:00 на площі перед Соціально-культурним волонтерським центром «Блокпост Підкова» (поруч із колишнім кінотеатром «Росія») – вулиця Соборна, 4. Скільки часу триватиме фестиваль – достеменно невідомо. «Допоки громада не захоче додому» – коментують організатори.

Для отримання детальнішої інформації можна звертатись до Олександра Шемета чи СКВЦ «Блокпост Підкова».

Вже відомо, що серед учасників та партнерів заходу – вело та байкерська спільноти міста, КВН-щики, БФ «Подільська громада», театри історичної реконструкції.

Головні організатори фестивалю: Соціально-культурний волонтерський центр «Блокпост Підкова», Департамент культури Вінницької міської ради, музей Михайла Коцюбинського.



Переглядів: 3666
Поширень: 0