26 жовтня у вінницькій міській раді оголосили переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Це 6 великих проектів та 7 малих. А також відзначили сувенірними подарунками авторів проектів, які реалізували у 2017 році.

У 2018 році вінничани хочуть облаштувати зону відпочинку на вулиці Волошковій, створити молодіжний центр, зробити пішохідний перехід на частині вул. Гоголя, стерилізувати собак та інше.

«В 2016 році за ініціативи міського голови Сергія Моргунова було впроваджено одну з європейських практик – конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Громада має можливість реалізувати певні свої проекти, які покращують довкілля, побут і роблять наше місто ще більш європейським і найкращим. Формат унікальний тим, що громада сама формує проекти і підтримує їх на загальноміському голосуванні», - каже секретар міської ради Павло Яблонський.

З 1 квітня по 15 травня активні вінничан подавали свої проекти на конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Загалом надійшло 74 робіт з них, 35 – комісія визначила такими, що не відповідають Положенню про «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці» та не були допущені до голосування. Тож в результаті вінничани мали можливість обирати з 39 проектів.

«З 1 по 10 жовтня в рамках конкурсу мешканці Вінниці брали участь у загальноміському голосуванні за проекти. Активні вінничани віддали голоси в кількості 10 529 – за великі, та 8 643 – за малі. В паперовому вигляді маємо 81% голосів, в електронному вигляді – 19%. Недійсними визнали 1375 голосів, це значно менше ніж минулого року. Тоді було визнано не дійсними 31% голос. Минулого року у нас було досить масштабним явищем, особливо під час електронного голосування, підтасовка номерів телефонів і так далі. Ми зробили висновки. В цьому році голосування онлайн проходило із залученням зовнішнього ресурсу, який був створений за сприяння Фонду Східної Європи, в рамках реалізації проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» у Вінницькій області. Кожен мешканець міста мав змогу віддати один голос за великий проект і один голос за малий проект. Цього року можна було проголосувати ще й у міських бібліотеках», - зазначив заступник міського голови Владислав Скальський.

У Вінниці визначили переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Список

Для перевірки підрахунку голосів на офіційному сайті міської ради та сайті конкурсу було розміщено оголошення, в якому запрошено зацікавлених авторів проектів та представників громадських організацій спільно перевірити спірні бланки для голосування. У четвер 19 жовтня 2017 року відбулося засідання робочої групи, на якому були присутні 15 осіб – представників виконавчих органів міської ради, бібліотек, ЗМІ та автори проектів. Було вирішено запропонувати Координаційній раді конкурсу визначити недійсними понад тисячу голосів.

Для реалізації проектів-переможців в міському бюджеті передбачається 7,0 млн грн, які розподіляються у співвідношенні 85% на великі проекти та 15% – на малі.

«Цього року перемогли 6 великих проектів на суму 5,3 млн грн, та 7 малих проектів на суму - 1,3 млн грн. Разом це – 6, 6 млн грн. Решта суми, 386,1 тис грн. спрямується на виготовлення проектно-кошторисної документації», - додав Владислав Скальський.

Члени координаційної ради проголосували за проекти, які найбільше отримали голосів під час загальноміського голосування.

Серед великих проектів перемогли:

  • проект №38 - «Облаштування зони відпочинку на вулиці Волошковій», за нього віддали 1669 голосів. 
  • проект №37 - «Створення Вінницького молодіжного центру», який набрав 1528.
  • проект №11 - «Бібліотека здатна дивувати» із результатом 1459 голосів.
  • проект №7 - «Створення зони безпеки та комфорту частини вулиці Гоголя», за який вінничани віддали 1319 голосів.
  • На Тяжилові займуться благоустроєм парку Інтеграл, проект під №32 набрав 755 голосів.
  • проект №52 - «Чужих дітей не буває», його підтримали 702 голоси.

Серед малих проектів в 2018 реалізують 7.

  • ідея №34 «Читай улюблено місто», вона набрала 1421,
  • проект №13 «Створення ресурсного центру інформаційно-комунікативних технологій для реабілітації дітей з порушенням зору на базі ДНЗ» - 965 голосів.
  • проект №39, який набрав 889 голосів «Благоустрій природного джерела питної води на вул. Сергєєва-Ценського».
  • ідея вінничан №40 «Облаштування зони відпочинку біля озера на вул. Гладкова», яка набрала 826 голосів.
  • На Тяжилові займуться відродження літнього театру, адже цей проект №68 набрав 775 голосів.
  • ідея №65 «SMILE CITY» Вінниця-місто усміхнених дітей» із результатом – 684 голоси
  • та №33 «Безкоштовна стерилізація безпритульних тварин (собак) міста Вінниця» який набрав 678 голосів.



Переглядів: 3481
Поширень: 0