Цього року завдяки фінансовій децентраліації у 15 шкіл на Замості та Старому місті закупили мультимедійне обладнання. Крім того, 23 дитячих садочки укомплектували інтерактивною технікою для занять з малечою. Технологічне оновлення чекає ще 21 школу Вінниці, а також 7 шкіл з поглибленим вивченням предметів встановлять сучасне обладнання. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Я уже писав про проведення ремонтних робіт у наших школах та садочках, зокрема, що стосується утеплення. Цьогоріч завдяки фінансовій децентралізації, нам вдалося спрямувати з міського бюджету на покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів безпрецедентну суму – майже 100 млн грн. Комфортні та безпечні умови перебування дітей у закладах надзвичайно важливі, але сучасна освіта – це також і використання інновацій.

Децентралізація у дії: 100 млн грн направлено на покращення шкіл та садочків Вінниці

У цьому році завдяки допомозі держави уже 15 шкіл на Замості та Старому місті отримали нові комп’ютери з мультимедійним обладнанням. У кожен комплект входить 20 комп’ютерів для учнів та один для вчителя, а також інтерактивна дошка та мультимедійний проектор.

Також інтерактивну техніку придбали і для 23 дитячих садків. Тепер технологічне оновлення чекає ще на 21 школу інших районів міста. Загальна сума субвенції на придбання технічних засобів, яку виділив Уряд для вінницьких навчальних закладів, склала майже 10 млн грн.

Децентралізація у дії: 100 млн грн направлено на покращення шкіл та садочків Вінниці

Також за підтримки з обласного бюджету у 7 школах із поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу встановлять сучасне обладнання в кабінети фізики, хімії та біології", - написав Сергій Моргунов.

Для інформації:

Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень проводиться в Україні з 2014 року. Вона спрямована на формування ефективної системи місцевого самоврядування, здатного вирішувати всі питання місцевого значення. Її ініціатором є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.



Переглядів: 2333
Поширень: 0