14 листопада відбулась зустріч директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимира Мережка з представником Альянс Франсез в Україні Сергієм Єрьоміним та проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Донецького національного університету ім. В. Стуса Тетяною Орєховою.

В ході зустрічі сторони обговорили можливості створення на теренах Вінниччини відповідної організації.

«Альянс Франсез – це мережа громадських організацій, була створена в 1883 році та працює в 126 країнах світу. Головною метою роботи організації є популяризація французької мови та культури в тих містах, де вони розташовуються. Крім того, ми об’єднуємо всіх бажаючих підвищити свої знання в області французької мови, адже наша мережа включає культурні центри, мовні школи, екзаменаційні центри та центри з тестування, які працюють у співпраці з Французьким інститутом в Україні. Альянс Франсез також здійснює культурні обміни, які сприяють зближенню культур. На сьогодні в Україні працюють 6 таких організацій: в Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі, Рівному та Запоріжжі. Ми надзвичайно тісно співпрацюємо з Посольством Французької Республіки в Україні та є своєрідним якісним показником для інвесторів», - наголосив Сергій Єрьомін.

На Вінниччині може з'явитися культурний центр Альянс Франсез

Крім того, сторони обговорили можливість проведення на Вінниччині різноманітних культурних заходів, фестивалів, джаз фестів, днів кіно та виставок за участі французької сторони.

Окремим напрямком роботи стане співпраця Альянс Франсез в Україні з Донецьким національним університетом ім. В. Стуса, головна мета якої полягає у встановленні ділових та наукових контактів з вищими навчальними закладами Франції.



Переглядів: 2158
Поширень: 0