28 листопада, в актовій залі вінницького Центру територіального обслуговування відбувся Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей. Представники закладів охорони здоров’я, освіти та опікуни обговорили проблеми соціального сирітства. Під час Форуму усиновлювачі, прийомні батьки, опікуни, матері багатодітних родин та всі ті, хто опікується дітьми, були нагороджені грамотами та грошовими преміями.

Вже традиційно до Дня спільних дій в інтересах дітей, який відзначають 20 листопада, у Вінниці проводять Форум. Він об’єднує зусилля громади, всіх організацій та служб, покликаних захищати права та інтереси підростаючого покоління.

«Сьогодні ми проводимо Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей. Ця робота є дуже важливою і пріоритетною для міської ради. Ми маємо робити все, щоб дітям і родинам, в яких вони виховуються, жилося комфортно. Важливо, щоб ті сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, бачили турботу і відчували, що про них піклуються. Ми маємо об’єднувати зусилля і спрямувати їх на допомогу тим сім’ям, які сьогодні, нажаль, знаходяться в складних життєвих обставинах», - каже заступник міського голови Галина Якубович.

Як зазначила під час Форуму заступник головного лікаря з педіатрії міської лікарні «Центр матері та дитини» Світлана Опіопченко, завдяки співпраці зі службою у справах дітей Вінницької міської ради цього року не були зареєстровані факти відмови дітей при народженні.

«Соціальне сирітство обумовлене або ухиленням, або відстороненням батьків від батьківських обов’язків. Соціальні сироти – це особлива група дітей, батьки яких із різних причини просто не виховують своїх доньок та синів. Станом на сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 262 дитини-сироти і тих дітей, які позбавлені батьківського піклування. Протягом останніх років спостерігається стабільна тенденція до зменшення кількості дітей саме позбавлених батьківського піклування», - повідомила начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.



Переглядів: 2608
Поширень: 0