Вчора виконком міської ради схвалив Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього бізнесу за рахунок коштів міського бюджету. Цей документ дозволить повертати частину податків вінницьким підприємцям, які візьмуть кредит на розвиток свого бізнесу. Використовувати цей новий інструмент по підтримці планується розпочати з наступного року.

28 листопада Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього бізнесу за рахунок коштів міського бюджету обговорили на засіданні Ради підприємців. Наступним етапом став розгляд цього нового документу виконкомом міської ради.

Презентуючи його на засіданні виконкому директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян зазначив: «Механізм часткової компенсації вартості кредитних ресурсів є дієвим важелем стимулювання розвитку підприємництва м.Вінниці. Цільовою групою даної процедури компенсації є суб’єкти мікро-, малого та середнього бізнесу, зареєстровані на території м.Вінниця. Порядок допоможе бізнесу залучати кредитні кошти за нижчою ставкою, вони матимуть вигоду від роботи в «білу», а місто отримає нові податки».

«Питання підтримки малого і середнього бізнесу дуже важливе. По великому рахунку, без розвитку бізнесу не буде розвитку міст, і ми це повинні пам’ятати. Я дякую за об’єктивну роботу державної фіскальної служби з підприємцями. Сьогодні і Президент України, і Прем’єр-міністр підтримують підготовку законопроекту щодо зменшення тиску на бізнес силових структур. І це дуже важливо, адже якщо некомфортно себе будуть відчувати вітчизняні і зарубіжні інвестори, то не буде сталого економічного розвитку не лише міста, а й в цілому держави. Важливою в цьому питанні є і прозорість політики органів місцевого самоврядування щодо роботи з бізнесом», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Детальніше про Програму можна дізнатись за посиланням



Переглядів: 2458
Поширень: 0