28-29 листопада у столиці Португалії відбувся Форум «Міська політика з інклюзивної інтеграції мігрантів та перевага у різноманітті». Серед його учасників була й менеджер проектів Вінницького КП «Інститут розвитку міст», координатор проекту «Інтеркультурні міста» у м. Вінниці Юлія Кашпрук, яка переймала досвід у питаннях залучення представників національних меншин, мігрантів та переселенців у життя місцевої громади. Адже одним із пріоритетних напрямків розвитку м. Вінниці як інтеркультурного міста є створення інтеркультурної міської стратегії.

У цьому році свою десяту річницю відзначає Програма РЄ «Інтеркультурні міста». З цієї нагоди нещодавно відбувся форум «Міська політика з інклюзивної інтеграції мігрантів та перевага у різноманітті». На ньому зібрались представники міжнародної мережі інтеркультурних міст (ІМ), до якої Вінниця долучилась у 2016 році. До національної мережі ІМ також входять такі українські міста, як Мелітополь, Луцьк, Павлоград, Одеса та Суми.

На форумі у Португалії вінничанка переймала досвід по розвитку інтеркультурності в містах

На форумі у Португалії вінничанка переймала досвід по розвитку інтеркультурності в містахФорум проходив у форматі інтерактивних дискусій, лабораторії досліджень інтеркультурних відносин, круглих столів, промов. Також були мобільні воркшопи, обговорення в робочих групах, паралельні сесії. Під час форуму йшлось про створення бізнесу мігрантами та переселенцями, надання їм соціальних послуг, важливість проведення навчання для таких людей. Були представлені кращі інтеркультурні практики.

Координатори української національної мережі взяли участь у воркшопі «Міське планування політики інтеркультурних міст». «Наразі, одним із пріоритетних напрямків розвитку м. Вінниці як інтеркультурного міста є створення інтеркультурної міської стратегії. Інтеркультурне місто заохочує взаємодію між різними етнічними групами в міському просторі, активно борячись з дискримінацією і адаптуючи свої методи управління, установи та послуги до потреб населення», - розповіла менеджер проектів КП «Інститут розвитку міст», координатор проекту «Інтеркультурні міста» у м. Вінниці Юлія Кашпрук.



Переглядів: 1337
Поширень: 0