Майже місяць у Вінниці триватимуть святкові новорічні та різдвяні заходи. На вінничан та гостей міста чекатимуть фестиваль «Різдвяні зустрічі», «RokVinFest», караоке-шоу «Зірка на Ялинці», фестиваль смаколиків «Food Weekend». На площі Ліверпуль працюватиме «Новорічна пошта», а на майдані Незалежності – Новорічна Резиденція для малечі та Різдвяний вертеп.

Новорічні заходи у Вінниці стартують з 19 грудня і триватимуть до 14 січня. Проходитимуть вони на кількох локаціях. Про це йшлось сьогодні під час прес-конференції, яка відбулась у міській раді.

«Традиційно у Вінниці новорічні заходи розпочнуться у День святого Миколая 19 грудня. Цього дня ми відкриватимемо новорічну ялинку, оновлену Резиденцію, яка в цьому році буде ще цікавішою. Будуть нові інтерактивні майданчики – новорічні заходи проходитимуть і на площі Ліверпуль, яка була в цьому році реконструйована. Щодо «зірок», яких ми запрошуємо на свята, то на відкритті ялинки виступатиме гурт «С.К.А.Й», а на закритті - Ольга Цибульська. Тож запрошую всіх вінничан та гостей міста відсвяткувати новорічні та різдвяні свята разом, побувати на всіх локаціях, помилуватись нашим містом, яке також матиме оновлений вигляд – новорічний, яскравий», – каже заступник міського голови Галина Якубович.

Новорічні свята у Вінниці розпочнуться із гуртом «С.К.А.Й» і продовжаться фестивалями та інтерактивами для дітей

Відкриття головної ялинки відбудеться о 18:00 у Центральному парку. Святкові вогні на ялинці разом з вінничанами запалюватиме гурт «С.К.А.Й». Протягом місяця біля головної ялинки міста відбуватимуться різні концерти, розважальні програми. Серед них – фестиваль вуличної їжі «Food Weekend», спеціальним гостем якого стане фіналіст телевізійного шоу «Майстер шеф» Ігор Місевич.

Відбудеться й фестиваль національних меншин «В нас різні мови і обряди, та все ж єдина ми сім’я», концерт «Різдвяне сяйво», караоке-шоу «Зірка на ялинці». Також біля головної ялинки у Центральному парку проходитиме фестиваль колядок та щедрівок «На Поділлі, на Різдво», «RokVinFest», танцювальний марафон «В ритмі свята» та чимало інших заходів.

Новорічні свята у Вінниці розпочнуться із гуртом «С.К.А.Й» і продовжаться фестивалями та інтерактивами для дітей

«Багато цікавинок чекатиме на відвідувачів Новорічного містечка на майдані Незалежності. Його відкриття відбудеться 19 грудня о 16-ій годині. В Новорічному містечку дітей прийматимуть святий Миколай та його помічники янголята, Санта Клаус та ельфи, Дід Мороз та Снігуронька. В цьому році вінницькі діти знову матимуть можливість побувати на святкових рейсах новорічного трамваю. Він їздитиме з 20 грудня по 14 січня по п’ятницях, суботах та неділях. Особливістю цьогорічних подорожей стане нова зупинка. На площі Ліверпуль до дітей приєднуватимуться вуличні музиканти, які виконуватимуть роль легендарних «Бітлз», – каже директор КП «Центр концертних та фестивальних програм» Ольга Дернова.

Новорічні свята у Вінниці розпочнуться із гуртом «С.К.А.Й» і продовжаться фестивалями та інтерактивами для дітей

А на самій площі Ліверпуль 20 грудня о 18:00 відбудеться відкриття «Новорічної пошти» (спільно з Укрпоштою). Вона працюватиме з 18:00 до 20:00 по середах, четвергах та п’ятницях. І з 16:00 до 19:00 по суботах та неділях. Сюди зможе прийти кожна дитина і написати листи Cвятому Миколаю, Діду Морозу, Санта-Клаусу, а також – послати листівку рідним і знайомим.

25 грудня о 13:00 на майдані Незалежності відбудеться відкриття вертепної композиції. Вінничани та гості міста побачать вертепне дійство «Вифлеємська зірка» за участю театру-студії «Птаха» та «Сьоме небо», фольклорних гуртів «З роси та води» та інших.

Новорічні свята у Вінниці розпочнуться із гуртом «С.К.А.Й» і продовжаться фестивалями та інтерактивами для дітей

6 січня у холі міської ради буде представлена виставка дідухів «На щастя, на добробут, на врожай». Нагадаємо, що цьогоріч, святкуючи 26-ту річницю Дня Незалежності України, всі райони Вінницької області презентували та залишили в подарунок місту дідухи, саме вони й будуть представлені 6 січня у холі міської ради. А 7 січня на Європейській площі буде презентовано великий Новорічний дідух. Супроводжувати презентацію буде спів фольклорних колективів (таких як фольклорний гурт «Дармограй»), колядки, щедрівки.

Закриття Головної ялинки, що символізуватиме про завершення новорічних свят, відбудеться 14 січня. Цього дня о 13:00 біля Літнього театру відбудеться Вінницький фестиваль вуличної їжі «Food Weekend». О 18:00 розпочнеться Гала-концерт переможців караоке-шоу «Зірка на ялинці». А о 19:00 – урочисте закриття Головної ялинки. Спеціальним гостем стане переможниця першої української «Фабрики зірок», телеведуча Нового каналу Ольга Цибульська.

Новорічні свята у Вінниці розпочнуться із гуртом «С.К.А.Й» і продовжаться фестивалями та інтерактивами для дітей

«Діти дуже чекають свят і зустрічі з святим Миколаєм і Дідом Морозом. Я хочу звернутись до батьків з проханням, щоб вони намагались підготувати свою малечу до таких зустрічей: вчили з ними віршики, пісеньки, розповідали, що у святого Миколая є не лише цукерки, а й різочка, щоб дитина згадала, що вона в цьому році робила не так. Взагалі, дуже важливо, з яким настроєм приходять люди на свято», – зазначив Віктор Шемет, який виконуватиме роль святого Миколая.



Переглядів: 7609
Поширень: 0