14 грудня у залі засідань міської ради відзначили вінничан - учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які ціною власного здоров’я захистили людство від жахливої катастрофи. Їм вручили грамоти та грошові премії.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзначається щороку 14 грудня. Сьогодні на початку засідання виконкому представники міської та обласної ради подякували ліквідаторам за їхню мужність та героїзм.

«Сьогодні дуже важливий день, коли вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, яка відбулась 31 рік тому. Чорнобильська трагедія змінила долю мільйонів, близько 600 тисяч людей брали участь у ліквідації наслідків аварії. На той час ніхто не думав про себе, люди йшли просто в полум’я, не знаючи про наслідки радіації, багато хто загинув. Тому треба завжди пам’ятати таких людей, до речі, серед ліквідаторів наслідків аварії були представник різних національностей. Лише сьогодні можна оцінити, наскільки б ця катастрофа була серйозною для людства, та всієї земної кулі, якщо б не відданість людей, які ціною власного життя та здоров’я боролись з наслідками аварії. У Вінниці живе майже 2800 людей, які постраждали від наслідок аварії, з них – 1500 ліквідаторів. Дякую вам за мужність, героїзм і бажаю здоров’я, благополуччя та гарного настрою», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС відзначили грамотами та грошовими преміями

«В той час ліквідатори аварії не усвідомлювали який подвиг вони роблять. А він дав можливість зберегти життя і здоров’я мільйонам людей не лише в Україні. Тож прийдешнє покоління повинне пам’ятати та шанувати людей, які зробили цей подвиг», – зазначив заступний голови ОДА Ігор Івасюк.

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС відзначили грамотами та грошовими преміями

Пам'ять загиблих в наслідок аварії на ЧАЕС вшанували хвилиною мовчання.



Переглядів: 2365
Поширень: 0