19 грудня відбулась прес-конференція щодо початку роботи у Вінницькій області ТОВ «ВІЛБЕРГС СОВМІЛЛ» - підприємства з литовськими інвестиціями, одним з засновників якого є ЗАТ «Літарбо» - литовська компанія, з якою Агенцією регіонального розвитку Вінницької області в березні 2017 року підписано та реалізується Договір про взаємодію, співробітництво та супровід інвестиційної діяльності. Представникам ЗМІ розповіли про перші успіхи компанії та яким чином ЗАТ «Літарбо» співпрацює з Агенцією.

На початку 2017 року до Агенції регіонального розвитку Вінницької області звернулись литовські інвестори, які розповіли, що з 2009 року успішно працюють в Литві та спеціалізується на виробництві підлоги та меблів з деревини. Продукція їх компанії користується попитом в Литві, а також експортується в Ісландію та Нідерланди. Інвестори прийняли рішення розширювати виробництво та хотіли спробувати працювати в Україні, проте на той момент визначалися в якому саме регіоні України. Відповідно, промоніторивши які установи працюють з інвесторами в Україні, звернулись до Агенції регіонального розвитку Вінницької області.

Литовська компанія «Літарбо» планує створити 300 робочих місць на Вінниччині

Директор компанії «Літарбо» Віталіюс Петрушявічюс розповів журналістам: «Ми хотіли розпочати діяльність в Україні, але на той момент у нас було багато запитань щодо особливостей ведення бізнесу в цій країні. Дізнавшись, що у Вінницькій області є недержавна установа, яка працює в напрямку залучення інвесторів – Агенція регіонального розвитку Вінницької області, приїхали для проведення переговорів».

Литовська компанія «Літарбо» планує створити 300 робочих місць на Вінниччині

Агенцією була створена робоча група, до складу якої входили представники Агенції, митниці, фіскальної служби, банків, аудитори та компанії, які надають юридичну підтримку інвестору та ін. Відповідно, представники інвестора мали змогу відразу ж отримати відповіді на усі питання, які їх цікавили щодо ведення бізнесу в Україні, зокрема, у Вінницькій області. Дана робоча група розробила індивідуальний алгоритм підтримки інвестора. «Це дозволяє інвестору порівняти та розрахувати яке буде співвідношення ризиків та витрат, а також термін реалізації проекту. Агенція створила чіткий механізм підтримки інвестора, що стало ключовим для нашого рішення працювати у Вінницькій області» - зазначив В. Петрушявічюс.

Литовська компанія «Літарбо» планує створити 300 робочих місць на Вінниччині

В березні 2017 року Агенція та ЗАТ «Літарбо» підписали Договір про взаємодію, співробітництво та супровід інвестиційної діяльності, реалізація якого передбачає створення у Вінницькій області підприємства для здійснення господарської діяльності у деревообробній галузі, виробництво будівельних матеріалів та душових модулів.

Литовська компанія «Літарбо» планує створити 300 робочих місць на Вінниччині

«В результаті реалізації даного проекту протягом п’яти років планується залучити близько 3 млн. євро інвестицій та створити близько 300 робочих місць у Вінницькій області. Підприємство розпочало свою діяльність на Вінниччині з виготовлення паркетної дошки» - зазначив під час свого виступу директор ЗАТ «Літарбо» Віталіюс Петрушявічюс.

Станом на сьогодні, ТОВ «ВІЛБЕРГС СОВМІЛЛ» уже орендує виробниче приміщення в смт. Вороновиця Вінницької області, де працевлаштовано 10 осіб та інвестовано 90 000 євро. В найближчих планах підприємства розширення штату працівників та експорт продукції до країн Прибалтики.



Переглядів: 2794
Поширень: 0