У середу, 21 грудня, під час чергової 27-ї сесії Вінницької обласної Ради депутати ухвалили рішення про створення на базі обласного клінічного онкодиспансеру Подільського регіонального центру онкології.

За словами головного лікаря закладу Володимира Шамрая, диспансер не просто перейменували, а й ухвалили статут лікувального закладу нового зразка.

«Новий статус дасть більше можливостей для розвитку лікарні, адже буде збільшено кількість ліжок, яких сьогодні катастрофічно не вистачає. Так за розрахунками Київського національно-дослідного інституту онкології і радіології, дефіцит ліжкового фонду у Вінницькому онкодиспансері складає 31,4%. Завдяки створенню Подільського регіонального центру онкології, кількість пацієнтів з інших областей збільшиться. Хоча вже сьогодні Вінницький обласний клінічний онкодиспансер обслуговує 5–6 % хворих із інших регіонів.

У новоствореному центрі буде змінена структура лікувального закладу та з’явиться можливість відкрити необхідні для лікарні підрозділи. У планах, зокрема, створення мамологічного та онкогематологічного відділень, а також денного стаціонару. Плануємо окремо відкрити відділення хіміотерапії на 60 ліжок, аби забезпечити комфортні умови нашим пацієнтам. Також з’являться додаткові операційні, яких на сьогодні потребує лікарня для обслуговування пацієнтів.

Лікарня нового зразка матиме право відкривати філії та відокремлені підрозділи на території Вінниччини. Окрім цього, заклад отримає ширші фінансові повноваження та матиме можливість самостійно налагоджувати комунікацію та співпрацю з іншими центрами на міжнародній арені.

Хоча потрібно розуміти, що покращення відчуємо не одразу, як на базі ВОКОД запрацює “Подільський регіональний центр онкології”. Реальні позитивні зміни отримаємо за кілька років», - написав Володимир Шамрай на своїй сторінці у Facebook.



Переглядів: 3130
Поширень: 0